Erfgoedplatform lanceert campagne 'Erfgoed is van ons allemaal!'

- 3 mei 2021

'Erfgoed is van ons allemaal!'. Onder dat motto lanceert het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 op 3 mei 2021 een campagne die laat zien hoe belangrijk erfgoed voor mensen is. Juist in coronatijd, waarin een vakantiereis of bioscoopbezoek er niet in zit, heeft iedereen de eigen omgeving opnieuw ontdekt. En daarmee ook het erfgoed, dat die omgeving kleurrijk, divers en waardevol maakt.

Erfgoed zijn de zaken die wij met ons allen belangrijk vinden om door te geven aan onze kinderen. Mooie steden en dorpjes, bijzondere landschappen of verhalen en tradities lijken gewoon, maar dat is het niet: ze zijn buiten-gewoon. En daarom moeten we het koesteren en erin investeren! 

Vlogs 

Het platform stuurde geschiedenisvlogger Jochem Boodt door het hele land op pad. In acht korte vlogs zien we hoe mensen van Eext tot Weesp en Tilburg het erfgoed in hun eigen omgeving nog meer zijn gaan waarderen. Iedere week worden nieuwe vlogs gedeeld op de socials van onder andere Erfgoed Brabant.

Inhoudelijke boodschap aan de informateur

Aan de informateur en de politiek heeft het Erfgoedplatform overgebracht wat er in het regeerakkoord moet staan om ons erfgoed te behouden en het een proactieve rol te laten spelen bij de ontwikkeling van een sterk veranderende, kwalitatief hoogwaardige leefomgeving. Daarbij wordt aangesloten op en wordt verwezen naar de inbreng van de FIM (Federatie Instandhouding Monumenten) en van IPO (Interprovinciaal Overleg). 

Klik hier voor meer informatie over de campagne 'Erfgoed is van ons allemaal!'.