Erfgoedontmoeting: Erfgoed van iedereen?!

Het uitgelezen moment om elkaar te inspireren, te ontmoeten en samen de balans op te maken.

De Erfgoedontmoeting is dé netwerkbijeenkomst om samen te bouwen aan de toekomst van het Brabantse verleden. Op donderdag 31 maart bent u welkom in poppodium Willem Twee in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de Erfgoedontmoeting 2022 staat het thema diversiteit, toegankelijkheid en inclusie centraal. Interessant voor iedereen die met erfgoed werkt, als vrijwilliger of beroepskracht.

Erfgoed van iedereen?! Het thema diversiteit, toegankelijkheid en inclusie speelt een steeds belangrijkere rol binnen de maatschappij. We leven in een samenleving, waarin niet iedereen even makkelijk mee kan doen. Waarin niet ieders geluid even goed gehoord wordt. En waar voor veel mensen de letterlijke en figuurlijke drempel te hoog is. Niet iedereen herkent zich in wat er over de geschiedenis verteld wordt. Op scholen, in de media, in musea en in monumenten. Hier is Erfgoed Brabant zich bewust van en lerende in. Op deze dag gaat we met elkaar in gesprek: uitwisseling over wat er allemaal gebeurt in het erfgoedveld rondom dit thema, waarin we elkaar inspireren en bespreken hoe de uitvoering in de erfgoedpraktijk eruit kan zien.

 Praktische informatie

  • Datum Donderdag 31 maart 2022.
  • Locatie Willem Twee Poppodium aan de Boschdijkstraat 100 in Den Bosch. 
  • Programma Tijdens de Erfgoedontmoeting zullen we met elkaar in gesprek gaan over de thema's diversiteit, toegankelijkheid en inclusie in relatie tot het erfgoedveld. Bekijk hier het volledige programma. 
  • De aanmeldperiode is gesloten.
  • Kosten Deelname kost €35,-, en voor studenten €20,-.
  • Toegankelijkheid: Alle ruimten in het gebouw zijn bereikbaar voor mensen in een rolstoel. In het gebouw bevindt zich een gehandicaptentoilet. Heeft u vragen over de toegankelijkheid van het gebouw? Neem dan contact op met Dieuwertje de Nigtere of Heleen Regenspurg.

 Heeft u een vraag over de Erfgoedontmoeting? Neem dan vooral contact op met Dieuwertje de Nigtere of Heleen Regenspurg.

Erfgoed Brabant en diversiteit, toegankelijkheid en inclusie

In 2020 is Erfgoed Brabant actief aan de slag gegaan met de thema's diversiteit, toegankelijkheid en inclusie. Erfgoed Brabant heeft het werken met deze thema's opgedeeld in drie lijnen: 

  • Een wederzijdse uitwisseling van kennis en ervaringen met andere (erfgoed)instellingen.
  • Het interne traject van Erfgoed Brabant, getiteld Traject ID.
  • De verschillende (samenwerkings)projecten van Erfgoed Brabant die oog hebben voor diversiteit, toegankelijkheid en inclusie. 

Het thema van de Erfgoedontmoeting: Erfgoed voor iedereen?! sluit aan op dit traject. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden van Erfgoed Brabant rondom diversiteit, toegankelijkheid en inclusie. 

 

 


Verantwoordelijke medewerker(s)
Dieuwertje de Nigtere
Dieuwertje de Nigtere
Projectleider
Bekijk profiel
Heleen Regenspurg
Heleen Regenspurg
Redactie Erfgoed Brabant Academie / Netwerk
Bekijk profiel
Josewine Hubers
Josewine Hubers
Secretariaat
Bekijk profiel
Kenmerken
Thema:
actualiteit
Doelgroep:
erfgoedveld
Soort:
evenement