Kijk online naar de opening van Ons Kloosterpad

- 26 april 2021

Op vrijdag 30 april 2021 wordt Ons Kloosterpad officieel geopend door de Commissaris van de Koning samen met de priorin van de Clarissen. U kunt hier digitaal bij aanwezig zijn. 

Programma

  • Start is om 15:00 uur
  • Welkom door Olga Raaymakers, programmamaker Jaar van het Brabantse Kloosterleven
  • Interview met Jasper van Deurzen, kwartiermaker Ons Kloosterpad
  • Binnenhalen van de warmlopers van Ons Kloosterpad
  • Overhandiging het Bindboek door zuster Angela aan Ina Adema, Commissaris van de Koning
  • Afsluiting en zang door zusters Clarissen
  • Einde is om 15.40 uur

Vanaf 15:00 uur kunt u de livestream bekijken op de website van Brabants Kloosterleven. Daar vindt u een button naar de livestream. Klik hier om naar de site van Brabants Kloosterleven te gaan.

Ons Kloosterpad

Ons Kloosterpad is ontstaan uit een samenwerking tussen kloosterlingen, gemeenten, vrijwilligers en de provincie Noord-Brabant. Aanleiding voor het pad is het Jaar van het Brabants Kloosterleven. Ons Kloosterpad is meer dan een mooie wandeling door de prachtige Brabantse landschappen en indrukwekkende kloostergebouwen. Het is ook een wandeltocht die uitnodigt tot reflectie, bezinning en overdenkingen. Thema’s van kloosterlingen zijn vandaag de dag heel actueel. Hoe gaan we om met naastenliefde, zorg voor elkaar?  Waar vinden wij rust en tijd voor onze eigen gedachten en innerlijke behoefte, Hoe gaan we om met de aarde, duurzaamheid, voorzien we in onze eigen levensbehoefte? Dit soort vragen lenen zich bij uitstek voor de wandelaars van Ons Kloosterpad. Een overnachting in de kloosters, contact met kloosterlingen (waar mogelijk) en het Bindboek helpen om daarvoor in de goede mindset te komen.

Bindboek – De verdiepende reisgids

Om wandelaars van Ons Kloosterpad op weg te helpen is er een Bindboek. Deze gids verbindt verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen aan de bijzondere plekken langs Ons Kloosterpad. In het boek worden de etappes beschreven. Maar het bindboek wil ook een inspiratieboek zijn, met opvallende weetjes, aansprekende kunstfoto’s en bijzondere interviews met mensen die wonen en werken in de kloosters. Het Bindboek kost €29,50 en is vanaf 30 april 2021 te koop bij diverse kloosterlocaties of te bestellen via Berne Media. Klik hier voor meer informatie over het Bindboek.

Souveniers en ansichtkaarten

Vijf kunstenaars ontwierpen nieuwe kloostericonen. Bij het ontwerp lieten zij zich inspireren door symbolen, kleding, kleuren, voorwerpen en gebruiken van drie kloosterordes die langs Ons Kloosterpad liggen. Wandelaars van Ons Kloosterpad kunnen deze vijftien unieke kunstwerkjes verzamelen, als draagbaar souvenir van de tocht. Bovendien komen er prentkaarten met afbeeldingen van de nieuwe kloostericonen. De souvenirs en de prentkaarten zijn straks te koop op de kloosterlocaties. De opbrengst is voor de kloosters. Neem een kijkje in de Kloosterwinkel om de souvenirs te bekijken.