Nieuwe informatiepagina 'Erfgoed, Welzijn en Gezondheid'

- 23 maart 2021

Op de site van de Erfgoed Brabant Academie vindt u sinds kort de nieuwe informatiepagina 'Erfgoed, Welzijn en Gezondheid'.

Erfgoed wordt steeds vaker ingezet als middel voor een beter welzijn en een betere fysieke en mentale gezondheid. Het bestrijdt eenzaamheid, motiveert jongeren en prikkelt mensen met dementie. In Brabant, Nederland en Vlaanderen bestaan veel organisaties, netwerken en projecten die zich bezighouden met erfgoed, welzijn en gezondheid. Een selectie vindt u op de nieuwe pagina.   

Toegankelijkheid speelt een belangrijke rol bij erfgoed, welzijn en gezondheid. Om een project te laten slagen is het van groot belang dat de locatie en de activiteit zowel fysiek als digitaal goed toegankelijk zijn. Denk aan online informatie over de aanwezigheid van een gehandicaptentoilet en ringleiding, of kennis bij het personeel over het gastvrij ontvangen van mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Tips, handreikingen en advies over toegankelijkheid vindt u ook op de nieuwe pagina. 

Klik hier om naar de informatiepagina 'Erfgoed, Welzijn en Gezondheid' op ErfgoedBrabantAcademie.nl te gaan.