Erfgoedvrijwilliger.nl

Ondersteuning van vrijwilligersorganisaties in de erfgoedsector

Erfgoedvrijwilliger.nl is een samenwerking van Erfgoed Brabant, Erfgoed Gelderland en Erfgoedhuis Zuid-Holland. In 2021 zijn Erfgoedpartners Groningen, Erfgoed Zeeland, Landschap Erfgoed Utrecht, Museumfederatie Fryslân en Huis voor de Kunsten Limburg aangesloten.

Met de website Erfgoedvrijwilliger.nl dragen de erfgoedhuizen bij aan een toekomstbestendige erfgoedsector. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar. Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers. Erfgoedvrijwilliger.nl helpt deze organisaties door potentiële vrijwilligers te bereiken, te inspireren en met hen in contact te brengen.

De website biedt erfgoedorganisaties in Gelderland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Friesland, Zeeland, Limburg, Utrecht en Groningen (en in de loop van 2021 ook andere provincies) de mogelijkheid hun vrijwilligersvacatures te tonen. Een marketingcampagne zorgt ervoor dat potentiële vrijwilligers attent worden gemaakt op de vacatures.

Door alle vrijwilligersvacatures in de erfgoedsector bij elkaar te brengen wordt hiervoor meer meer aandacht gegenereerd bij een brede groep geïnteresseerden. 

Klik hier om de website Erfgoedvrijwilliger.nl te bezoeken.


Verantwoordelijke medewerker(s)
Annette Gaalman
Annette Gaalman
Projectleider
Bekijk profiel
Tera Uijtdewilligen
Tera Uijtdewilligen
Projectleider
Bekijk profiel
Emma Goossens
Emma Goossens
Projectmedewerker
Bekijk profiel