Brabants Lof & Brabantse BeLofte

Twee prijzen van Erfgoed Brabant voor een Brabants erfgoedproject en een erfgoedconcept

De einddatum voor het indienen van projecten en concepten was 8 september 2021. Maar liefst 47 projecten zijn ingediend: 29 voor Brabants Lof en 18 voor Brabantse BeLofte. Klik hier om de longlist te bekijken.

Erfgoed Brabant presenteert in 2021 een nieuwe erfgoedprijs: Brabants Lof! Een prijs voor (erfgoed)instellingen die projecten opzetten met oog voor inclusie: projecten die toegankelijk zijn, waar ruimte is voor iedereen. Een prijs waarbij toen en toekomst elkaar de hand reiken, waarbij de verbinding opgezocht wordt tussen erfgoed en andere sectoren, én waarbij de actualiteit een rol speelt. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van €4.000,-.

In aanmerking voor Brabants Lof & Brabantse BeLofte komen vrijwilligersorganisaties, professionele organisaties en individuen. 

Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor een idee of concept dat nog in de steigers staat: Brabantse BeLofte. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van €1.000,- én een samenwerkingstraject met Erfgoed Brabant, aangepast op de wensen en behoeften van het concept of idee.

Het doel van deze nieuwe prijs is het stimuleren van bijzondere erfgoedprojecten, inspireren van en met elkaar, samen optrekken en het in het zonnetje zetten van inclusieve erfgoedprojecten! Lees hierover het interview met projectleider Dieuwertje de Nigtere.

Bekijk het menu aan de rechterzijde voor de criteria, het proces en de jury.

De sluitingsdatum voor het nomineren van projecten was 8 september 2021 23:59 uur. Eind september vindt het eerste juryberaad plaats, waarna beide shortlists worden vastgesteld. De bekendmaking van de shortlists is op 29 september 2021. Eind oktober is het tweede juryberaad waarin de jury de winnaars van Brabants Lof & Brabantse BeLofte kiest. Op 18 november 2021 vindt de prijsuitreiking tijdens de Erfgoedontmoeting plaats

Longlists Brabants Lof & Brabantse BeLofte

Bent u nieuwsgierig naar projecten die zijn ingediend voor Brabants Lof en Brabantse BeLofte? Hier kunt u de longlist van Brabants Lof & Brabantse BeLofte bekijken.

 


Verantwoordelijke medewerker(s)
Dieuwertje de Nigtere
Dieuwertje de Nigtere
Projectleider
Bekijk profiel
Heleen Regenspurg
Heleen Regenspurg
Redactie Erfgoed Brabant Academie / Communicatiemedewerker / Traject ID
Bekijk profiel
Doret Eeken
Doret Eeken
Projectmedewerker
Bekijk profiel
Josewine Hubers
Josewine Hubers
Secretariaat
Bekijk profiel
Kenmerken
Thema:
actualiteit