BrabantinBeelden brengt het verleden tot leven

- 26 januari 2022

Spelende kinderen op straat, ‘ons mam’ in haar schort achter het fornuis, ploegende boeren, winkels en mode, maar ook schoolfoto’s of films van optochten, verjaardagen en straattaferelen: duizenden foto’s en films met verhalen over leven en werken, bidden en feesten en wonen en ontspannen in Brabant zijn vanaf nu voor iedereen toegankelijk op de website BrabantinBeelden

Het leven in Brabant van de laatste anderhalve eeuw is vastgelegd in honderdduizenden foto’s en films, zowel van professionele fotografen en filmmakers als van amateurs. BrabantinBeelden maakt een selectie uit dat enorme aanbod, combineert foto’s en films over een bepaald onderwerp en vertelt het verhaal erachter. Met elkaar geven de beelden én verhalen een inkijkje in het Brabantse leven van alledag, maar ook dat van bijzondere dagen. 

Brabant is de provincie van samen, delen, geven en krijgen. Dat geldt ook voor foto’s en films. BrabantinBeelden gunt zoveel mogelijk mensen het plezier om samen herinneringen aan Brabant te delen. Het BHIC roept iedereen, individuen maar bijvoorbeeld ook erfgoedinstellingen op mee te helpen het foto- en filmgeheugen van Brabant te conserveren. Wilt u meer weten of heeft u films of foto's die u wilt aanbieden? Neem dan contact op met BrabantinBeelden:

Website: BrabantinBeelden.nl
E-mail: info@brabantinbeelden.nl
Telefoon: 073 – 681 85 00.

 

BrabantinBeelden