Presentatie Brabants boekske in Lith

- 24 februari 2022

Op zondag 6 maart wordt in Lith het Brabants boekske 2022 gepresenteerd. Deze jaarlijks verschijnende uitgave, die tot stand is gekomen onder redactie van Cor Swanenberg en Jan Luysterburg, verschijnt met als titel ‘Vlinders in d’n buik’.  

Aan de zeventiende editie van deze Brabantse literaire traditie werkten maar liefst vijftig auteurs mee. Zij publiceren in deze bundel nieuwe verhalen en gedichten, die stuk voor stuk geschreven zijn in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek. Ook staat er een verhaal van Willem Iven in. Het boek is fraai geïllustreerd door Iris Bongers.

Tijdens het programma wordt namens de gemeente Oss door een jury, bestaande uit Riny Boeijen (juryvoorzitter), Rina Michielsen en JACE v.d. Ven, de Willem Ivenprijs toegekend en uitgereikt voor het beste verhaal of gedicht. De prijs bestaat uit een kleurrijk beeld van een haan, die vervaardigd werd door Jenny Derksen. Deze haan is onder de Brabantse dialectauteurs inmiddels een felbegeerd object. De winnaar van de Willem Ivenprijs zal zijn of haar verhaal of gedicht ten gehore brengen, en daarnaast zal een zevental andere auteurs een bijdrage vertolken. Traditiegetrouw is er ook een muzikaal intermezzo van Brabantse allure.

  • Datum: zondag 6 maart, 14.00 - 16.30u.
  • Locatie: de Snoeck, Marktplein 20 in Lith.
  • Toegang is gratis.

Het Brabants boekske, met als ISBN 978 90 705 45 475, is een uitgave van de Stichting Brabants en is vanaf 7 maart in de boekhandel te koop voor € 14,95.