Caribische stichting Wi Eygi Fasi lanceert website

- 21 september 2022

In Den Bosch is vorig jaar de Caribische stichting Wi Eygi Fasi opgericht. Onlangs heeft de stichting haar website gelanceerd. Bezoek hier de website.

Wi Eygi Fasi is opgericht door Kenrick Gunther. De stichting: 

  • bevordert de kennis van de Caraïbische cultuur;
  • creëert begrip voor het slavernijverleden;
  • vergroot de onderlinge gemeenschapszin;
  • respecteert ieders culturele identiteit;
  • zoekt verbinding en dialoog met belangstellende individuen, organisaties en instellingen;
  • draagt bij aan het programma Inclusieve Stad van de Gemeente ‘s Hertogenbosch.

Op de website staan onder meer een leeslijst, een nieuwsoverzicht en de activiteiten van de stichting. De volgende activiteit is een lezing. Op zondag 9 oktober 2022 organiseert Wi Eygi Fasi in samenwerking met Stichting Comité 30 juni-1 juli (Tilburg) een lezing over de Marrons. Marrons, weggelopen slaven, leefden in het Caribisch gebied, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Noord-Amerika en op eilanden in de Indische Oceaan zoals Réunion. Spreker is de cultureel antropoloog Thomas Polimé. Polimé is geboren aan de Cottica rivier en opgegroeid aan de Tapanahoni rivier in het binnenland van Suriname. Na de middelbare school en kweekschool in Suriname, is hij in 1980 via bemiddeling van de Broedergemeente naar Nederland gegaan om hier verder te studeren. Hij een HBO studie sociaal-cultureel werk voltooid en heeft hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht een studie Culturele Antropologie succesvol afgerond.

De lezing vindt plaats in de Hofzaal van Huis 73, Hinthamerstraat 72-74 in ‘s-Hertogenbosch. Inloop is vanaf 14.00 uur, aanvang is 15.00 uur, einde om 17.00 uur. Toegang is gratis.

Portretfoto Thomas Polimé