Blog 5: Eindmeeting Project Personas Journey

Tijdens het project Personas Journey houden de studenten een blog bij.

Blog 5

Ella de Graaf,  Eindmeeting Project Personas Journey


Na bijna een jaar aan voorbereidingen en een half jaar aan uitvoeringen, vond op 25 januari 2018 de laatste bijeenkomst plaats voor het project Personas Journey. Tijdens dit project zijn vier Brabantse musea bij elkaar over de vloer geweest om een kijkje in elkaars keuken te nemen, een bezoekersonderzoek te doen middels de Personas Journey, maar vooral om van elkaar te leren.

Tijdens de laatste bijeenkomst werd er met z’n allen gereflecteerd op de afgelopen maanden. Wat ging er goed? Wat waren de verwachtingen? Hoe verliep de communicatie? En wat vonden mensen er nou eigenlijk van?

Zo kwamen we tot de conclusie dat het vormen van relaties erg veel kan toevoegen als je je aan het inleven bent in een ander. Ook zou een meeting voorafgaande alle Personas Journeys veel kunnen toevoegen. Dan zouden de deelnemers elkaar al wat beter kennen en misschien minder gêne voelen. De communicatie vooraf was duidelijk, maar toch waren sommigen verbaasd over de diepgang van het inleven.

Ook bleven er nog wat vragen open staan; hoeveel informatie geef je nou van te voren mee, zonder dat dit de beleving beïnvloedt? Wat voor type musea zouden dit samen moeten doen, musea met veel verschil of juist die in dezelfde hoek zitten? Hoe beperk je de overlast voor andere bezoekers zo veel mogelijk tijdens een Personas Journey?

Er werden ook nog complimenten gegeven aan de organisatie vanuit Erfgoed Brabant en de projectgroep van de NHTV. De communicatie was altijd duidelijk en het hele proces verliep vlot en soepel volgens de deelnemers. Al met al hebben deze een interessante kans gekregen en plezier gevonden in het benutten hiervan.

Na een uitvoerige discussie werd de dag afgesloten met een groepsfoto en vervolgde ieder weer een andere weg. Wel zijn er contactgegevens uitgewisseld en nog wat losse ideeën her en der ontstaan waar nog even over werd gebakkeleid. Al met al een geslaagd project!

Leden NHTV projectgroep: Klaas Wagener, Mike van der Zalm, Ella de Graaf, Anouk van Berkel, Fanny van Genechten en Pleun Steenbergen.