Blog 3: Personas Journey bij het Van Goghhuis

Tijdens het project Personas Journey houden de studenten een blog bij.

Blog 3

Ella de Graaf, Personas Journey bij het Van Goghhuis

De derde bijeenkomst vond 29 november plaats bij het Van Goghhuis in Zundert, wat betekent dat het project ten halve is. Ondanks veel zieken - het griepseizoen is officieel begonnen - stond er toch nog een flinke groep klaar voor de start. Dit maal voor een iets andere variant van de Personas Journey.


Vanuit verschillende hoeken kregen we de feedback dat het inlevingsproces in de persona’s overbodig leek. De deelnemers leek het niet nodig om zich onder te dompelen in het denkproces van bijvoorbeeld een 5-jarige, maar wilden liever als een expert door het museum wandelen terwijl ze deze persona in het achterhoofd hielden. En zo geschiedde het.

Na een lunch met verassende combinaties (brie met peer, paté met kiwi en ei met perzik) kreeg de groep 3 A4tjes mee; één per doelgroep die ze in gedachten mochten houden. Verder bleef het concept hetzelfde. Na ongeveer een uur dook men naar buiten, waar ze nog een prachtige buitenroute lag te wachten die ondanks de regenachtige dag veel indruk maakte.


Dit was goed te merken in de nabespreking. Naast enorm veel lof over de tuin en de route door Zundert zelf (waar Vincent van Gogh 16 jaar van zijn leven heeft doorgebracht), kwam er ook een vraag naar boven die we al tijdens een eerdere intervisie gehoord hebben. ‘Hoe zorg je nou voor een goed, samenhangend geheel met een duidelijke context?’, een vraag die flink wat discussie opwekte, maar waar nog geen duidelijk antwoord op te vinden was.

Deze derde editie bleek ondanks de verandering in aanpak vruchtbaar. Naast overkoepelde tips en tops kwamen er ook meer praktische zaken aan het licht waar het Van Goghhuis mee vooruit kan. Wij hebben in ieder geval genoeg denkvoer tot aan de volgende samenkomst op 12 december.