Blog 2: Personas Journey bij het Tongerlohuys

Tijdens het project Personas Journey houden de studenten een blog bij.

Blog 2

Ella de Graaf, Personas Journey bij het Tongerlohuys

Na een geslaagde eerste uitvoering bij het Markiezenhof, was het nu de beurt aan het Tongerlohuys. Door weer en wind kwamen de deelnemers richting Roosendaal, dit maal een iets kleinere groep, maar des te gemotiveerder.


Na een heerlijke lunch, een energizer en het kiezen van de persona’s, was het tijd voor de journey. Het grootste verschil met de vorige keer? In plaats van inleefvideo’s, kreeg men nu de tijd om als ‘gezin’ of als ‘klas’ samen te zitten en te bedenken hoe papa en mama elkaar hadden ontmoet, wat de recentste sappige roddels waren of waar die favoriete knuffel nou vandaan kwam. Zo ontstonden er duidelijkere banden en was het makkelijker voor de deelnemers om zich in te leven in hun rollen.

De uiteindelijke bespreking van bevindingen was het hoogtepunt. Hier werden vragen gesteld als: Zouden Brabantse musea onderling moeten communiceren over hoe het erfgoed het beste over te brengen is? Wat is de toegevoegde waarde van multimedia en hoe zet je deze als museum het beste in? Afwegingen die ook zeer nuttig kunnen zijn voor musea die niet mee doen aan dit project en afwegingen die ons alleen maar enthousiaster maken voor de volgende uitvoering!