Blog 4: Personas Journey bij het Biesbosch Museumeiland

Tijdens het project Personas Journey houden de studenten een blog bij.

Blog 4

Klaas Wagener, Personas Journey bij het Biesbosch Museumeiland

De vierde en laatste Personas Journey-bijeenkomst vond plaats bij het Biesbosch Museumeiland in Werkendam. Het griepseizoen is inmiddels een beetje overgewaaid en de groep was deze editie weer nagenoeg compleet. Ook deze editie weer net met een andere opzet, namelijk onder begeleiding van acteur Reem Wittenbols om het inlevingsproces wat te vergemakkelijken.


Dit experiment was bedoeld om te testen welke manieren van de Personas Journey werken en welke minder effectief zijn. De vorige keer is er geprobeerd om echt als professional te kijken met daarbij een nader te noemen doelgroep in het achterhoofd te houden. Deze keer lag de focus weer wat meer op het inleven van een Persona. Met behulp van inlevingsdeskundige Reem Wittenbols werden deelnemers uitgenodigd om in de huid te kruipen van drie verschillende doelgroepen: struiners, aanwaaiers en ontdekkingsreizigers. Op deze manier kon getest worden of een workshop kan helpen tot een verbeterd inlevingsvermogen van de doelgroep.

Na deze workshop was het tijd om, met een frisse blik, door het museum te gaan. De Journey bestond ook deze keer uit een bezoek aan het binnen- en het buitengedeelte van het museum.


Na de rondgang door het museum was het wederom tijd om na te praten. "Welke dingen vielen er op", "Wat neem je mee naar je eigen museum" en "Welke tips en tops heb je voor het Biesbosch Museum" waren diverse vragen die de revue passeerden. Genoeg voer voor discussie waaruit diverse conclusies getrokken konden worden.

Al met al een geslaagde laatste editie van de Personas Journey waarbij veel verschillende onderwerpen zijn aangesneden en zijn besproken. Eind januari 2018 volgt nog één laatste bijeenkomst waarbij de methode van de Personas Journey wordt nabesproken en waarbij wij als studenten uitkomsten zullen delen per museum.