Jongerenpanel de Erfgoedbènde

De Erfgoedbènde is het onafhankelijke jongerenpanel van Erfgoed Brabant. De Erfgoedbènde is in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan hoe jongere generaties denken over erfgoed en hoe je jongeren kunt betrekken bij erfgoed. Zij willen laten zien dat erfgoed iets is dat mensen van alle leeftijden aangaat, en willen een breed publiek voor erfgoed enthousiasmeren. Om dit te bereiken hebben de jongeren van Erfgoedbènde een adviserende rol bij Erfgoed Brabant en andere Brabantse erfgoedinstellingen. Ze geven onder andere advies over het ontsluiten van erfgoed en het betrekken van verschillende doelgroepen. Daarnaast organiseren zij ook zelf activiteiten om de interesse voor erfgoed aan te wakkeren.

Leden van de Erfgoedbènde

Op de eigen site van de Erfgoedbènde stellen de leden zich voor.


Groepsfoto van Jongerenpanel de Erfgoedbènde, 2021. 

Bènde d’r bij?

Heeft u een idee voor een evenement waaraan de Erfgoedbènde kan bijdragen, of bent u op zoek naar mensen die uw vereniging of organisatie kunnen helpen om aandacht voor erfgoed aan te wakkeren? Neem dan contact op met de Erfgoedbènde via info@erfgoedbende.com. Wij denken graag met u mee.

Interesse om zelf lid te worden van het jongerenpanel? Stuur dan gerust een mail naar bovengenoemd adres voor meer informatie!

Waar denken we aan mee?

  • Activiteiten zoals symposia, workshops, kroegcolleges en excursies.
  • Brainstormsessies waarbij we met u in gesprek gaan over het bereiken en enthousiasmeren van een nieuwe (jongere) doelgroep.

Like en volg de Facebookpagina en Linkedin. En bezoek de officiële website van de Erfgoedbènde.