Gemeenschapsproject Labyrint van Vugt gestart

- 12 april 2023

Op 1 april 2023 is het gemeenschapsproject het Labyrint van Vught officieel gestart! De drijvende krachten achter het project zijn Judith Abels en Jente Lens-Swanenberg. Het meerjarige project start met het verzamelen van verhalen uit Cromvoirt, Helvoirt en Vught. Het zijn verhalen van mensen over familietradities, gebruiken, cultuur en bijzondere gebeurtenissen. Door het delen van de verhalen worden mensen van verschillende achtergronden (o.a. cultuur, sociaaleconomisch en wijken) dichter tot elkaar gebracht. Iedereen is welkom om een verhaal te delen, en iedereen is ook uitgenodigd een  andere rol op te pakken. Bijvoorbeeld als interviewer en/of als maker.

Camper van Labyrint van Vught op Voorburg Verwondert, 2023
De camper van het project Labyrint van Vught op Voorburg Verwondert, 2023.

De verhalen worden vervolgens samen met iedereen die wil helpen, verbeeld op textiel en uiteindelijk gebundeld in een meterslang textiel kunstwerk in de vorm van een labyrint. Hierin mogen bezoekers letterlijk (ver)dwalen in de verhalen van hun dorpsgenoten.

Gemeenschap, erfgoed en kunst komen op een organische manier samen in het project Labyrint van Vught. Wil jij hier meer over weten? Of wil jij deel uitmaken van het project Labyrint van Vught? Bijvoorbeeld als verteller, interviewer en/of maker. Bezoek dan de prachtige site van Labyrint van Vught.


Erfgoed Brabant is een van de adviseurs van het gemeenschapsproject Labyrint van Vught.