Henri Swinkels is sinds twee jaar gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, met als portefeuille Leefbaarheid en Cultuur. Daaronder valt ook erfgoed. ‘Als je erfgoed wilt behouden, dan moet je mensen zoeken die er van houden. Die weten dat verhalen belangrijk zijn om de historie van een gebouw, een stad, een provincie levend te houden. Daarom zijn we op zoek naar de ‘verhalen van Brabant’. Bij kandidaten voor de erfgoedprijs vinden we die zeker’, aldus Swinkels.
Ank Lambers is docent Leisure en Creatief Denken bij Fontys International Lifestyle Studies (Academy for Creative Industries). Haar wortels liggen in het Kunstonderwijs en Kunst- en Cultuurwetenschappen: deze theoretische kennis combineert zij met marketing- en erfgoedexpertise. Voorheen werkte zij bij het Scryption, museum voor schriftelijke communicatie en Gelders Erfgoed. Daar is haar liefde voor erfgoed aangewakkerd.
Gertjan de Koster is directeur/bestuurder van Poppodium Gebouw T in Bergen op Zoom en initiatior/zakelijk leider van PopMonument, een innovatief evenement in Bergen op Zoom dat cultureel erfgoed en (indie) Popmuziek verbindt. In 2015 sleepte PopMonument de Brabantse Erfgoedprijs in de wacht. Namens deze winnaar van de vorige editie versterkt Gertjan de jury.
Mijke Pol is historicus, journalist en schrijver. Ze studeerde onder andere Cultureel Erfgoed aan de Universiteit van Utrecht. Werkte als docent Cultuurgeschiedenis aan diezelfde universiteit en heeft jaren gewerkt voor de publieke omroep (Andere Tijden, De Grote Geschiedenis Quiz). Inmiddels werkt Mijke als zelfstandige en schrijft ze haar tweede roman. Haar debuutroman verscheen bij Uitgeverij De Geus.
Anne Sulman studeerde Kunsten, publiek en samenleving aan de Universiteit van Tilburg. Anne is lid van het Jongerenpanel van Erfgoed Brabant. Daarnaast werkt ze bij Dutch Design Foundation in Eindhoven, waar ze onder andere medeverantwoordelijk is voor de PR van Dutch Design Week.
Florian de Visser studeerde in 2008 cum laude af aan Design Academy Eindhoven in de richting Man & Public Space. Sindsdien werkt hij aan diverse projecten met een verhalende en fantasierijke kijk op de publieke ruimte. De gelaagdheid van en de relaties tussen plekken zijn terugkerende thema’s.
Marc Wingens is directeur van Erfgoed Gelderland sinds 2010. Hij studeerde geschiedenis en is gepromoveerd op bedevaarten van katholieke Nederlanders in de 17e en 18e eeuw (naar Handel, Uden en Kevelaer). Als geboren en getogen Brabander met vele tientallen Brabantse familieleden is hij nog altijd zeer betrokken bij het Brabantse erfgoed, of het nu de verhalen zijn, de tradities, de collecties of de monumenten.