Brabantserfgoed.nl

Duik in het Brabantse erfgoed op Brabantserfgoed.nl en ontdek: "Verrèk zit dè zo!" 

Op brabantserfgoed.nl zijn honderden Brabantse erfgoedverhalen verbonden met voorwerpen uit de vele Brabantse collecties van onder meer musea, archieven en heemkundekringen. De cijfers liegen er niet om: op brabantserfgoed.nl kan men grasduinen door bijna een miljoen collectie-items en honderden verhalen, waaronder meer dan 200 biografieën. Ook is er een Brabants Erfgoed podcast te beluisteren.

Verhalen en collecties met elkaar verbonden
Erfgoed Brabant maakte eerder de erfgoedportal thuisinbrabant.nl. Projectleider Annette Gaalman vertelt over de verschillen tussen beide portals: “Op thuisinbrabant.nl kon je zoeken in de collecties van ruim 60 Brabantse erfgoedinstellingen. Daarnaast was er een introductie in de geschiedenis van Brabant. Op brabantserfgoed.nl zijn verhalen en collecties sterker met elkaar verweven. De verhalen geven betekenis aan het erfgoed en brengen je op het spoor van de voorwerpen uit die vele Brabantse collecties. Nieuw voor het erfgoedveld!”

Verhalen van Brabant komen tot leven
Over het erfgoed in Brabant zijn vele aansprekende en inspirerende verhalen te vertellen. Verhalen over objecten, maar ook persoonlijke verhalen en getuigenissen. Ook die verhalen krijgen een plaats op brabantserfgoed.nl. Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant: “Ons erfgoedbeleid gaat uit van de verbeeldende en verbindende kracht van erfgoed, en dat komt op brabantserfgoed.nl allemaal samen. Geweldig dat alle partijen die bezig zijn met erfgoed samenwerken om deze site mogelijk te maken, dat is iets waar we trots op zijn. Ik hoop dat heel veel Brabanders de site bezoeken en misschien wel een nieuw verhaal over erfgoed achterlaten.”

 


Verantwoordelijke medewerker(s)
Annette Gaalman
Annette Gaalman
Projectleider
Bekijk profiel
Wouter Loeff
Wouter Loeff
Historicus en Hoofdredacteur Brabantserfgoed.nl
Bekijk profiel
Robin Hoeks
Robin Hoeks
Projectmedewerker Digitaal Platform
Bekijk profiel
 
©2020 Erfgoed Brabant