Brabantserfgoed.nl

Doorzoek meer dan een miljoen objecten en verhalen uit Brabantse erfgoedcollecties

Op het portal Brabantserfgoed.nl zijn honderden Brabantse erfgoedverhalen verbonden met voorwerpen uit de vele Brabantse collecties van onder meer musea, archieven en heemkundekringen. De cijfers liegen er niet om: op de portal kan men grasduinen door bijna een miljoen collectie-items en honderden verhalen, waaronder meer dan 200 biografieën. Ook is er een Brabants Erfgoed-podcast te beluisteren.

Verhalen van Brabant komen tot leven

Over het erfgoed in Brabant zijn vele aansprekende en inspirerende verhalen te vertellen. Verhalen over objecten, maar ook persoonlijke verhalen en getuigenissen. Ook die verhalen krijgen een plaats op Brabantserfgoed.nl. 

Erfgoed Brabant nodigt iedereen, en in het bijzonder heemkundekringen, onderzoekers, archivarissen, museummedewerkers en academici uit om met hun eigen artikelen bij te dragen aan Brabantserfgoed.nl. De verhalen zijn gegroepeerd om de Vier Verhaallijnen die de Provincie Noord-Brabant heeft geïnitieerd. Om het erfgoed van Brabant aan de Brabander te tonen wordt gewerkt met themamaanden.

Wilt u een artikel schrijven voor Brabantserfgoed.nl? Of wilt u gewoon een kijkje nemen op het platform? Klik hier om Brabantserfgoed.nl te bezoeken.

 


Verantwoordelijke medewerker(s)
Annette Gaalman
Annette Gaalman
Projectleider
Bekijk profiel
Wouter Loeff
Wouter Loeff
Historicus en Hoofdredacteur Brabantserfgoed.nl
Bekijk profiel
Peer Verbruggen
Peer Verbruggen
Medewerker digitalisering en Redacteur Brabantserfgoed.nl
Bekijk profiel