Brabant Cloud

Met Brabant Cloud kunt u de collectie van uw instelling op een betaalbare en toekomstbestendige manier opslaan en online toegankelijk maken voor een breed publiek.

Wat is Brabant Cloud?
Om erfgoedinstellingen te helpen bij het digitaliseren van hun collectie biedt Erfgoed Brabant, Brabant Cloud aan. Met Brabant Cloud slaat u uw collectie op een betaalbare en toekomstbestendige manier op en kunt u deze eenvoudig online toegankelijk maken voor een breed publiek.

Het invoeren van uw collectie in Brabant Cloud is makkelijk. Heeft u nog geen eigen collectieregistratiesysteem? Maak dan gebruik van Memorix Maior. Dit collectieregistratiesysteem is speciaal ontwikkeld voor Brabantse instellingen.

Bijeenkomsten
Wilt u meer informatie over Brabant Cloud of Memorix Maior? Kijk dan op 
Brabantcloud.nl of kom naar één van onze inloopdagen. Tijdens de inloopdagen staat Team Brabant Cloud - soms versterkt door andere deskundige collega's van Erfgoed Brabant - voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden of advies te geven over het digitaal beheren, online delen en duurzaam digitaal bewaren van uw collectie.

Ook organiseert Team Brabant Cloud studiedagen over digitalisering. Bekijk het verslag van de laatste studiedag 'Goud uit handen' die 12 april jongstleden plaatsvond in De Kring in Roosendaal.


Verantwoordelijke medewerker(s)
Cris Kremers
Cris Kremers
Projectleider
Bekijk profiel
Peer Verbruggen
Peer Verbruggen
Medewerker digitalisering en Redacteur Brabantserfgoed.nl
Bekijk profiel
Iris Dracht
Iris Dracht
Medewerker digitalisering
Bekijk profiel
Annette Gaalman
Annette Gaalman
Projectleider
Bekijk profiel
Kenmerken
 
Onderdeel van:
BrabantCloud
©2020 Erfgoed Brabant