Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 - The Future is Heritage

'The Future is Heritage', een summit voor studenten en young professionals in de erfgoedsector, vond plaats van 19 t/m 22 juni 2018 tijdens de European Cultural Heritage Summit in Berlijn.

Van 19 t/m 22 juni 2018 vond The Future is Heritage plaats tijdens de European Cultural Heritage Summit in Berlijn. Vanuit heel Europa deed een grote groep young professionals en studenten uit de erfgoedsector mee. Het programma was door de deelnemers zelf mede vormgegeven, en in presentaties gaven ze voorbeelden van hoe zij verschillende kwesties in de erfgoedsector aanpakten. Daarbij benaderden ze erfgoed vanuit een Europese context en leerden zo meer over elkaars geschiedenis. Er waren discussies, workshops en bezoeken aan inspirerende erfgoedinstellingen in Berlijn.

 

Bekijk de aftermovie: 

 

ook de British Council maakte een film: 

 

De rode draad was het uitwisselen van ervaringen met betrekking tot het starten op de arbeidsmarkt in de erfgoedsector. Hoewel bijna alle deelnemers ouder waren dan 25, had maar een kleine groep van hen een betaalde baan in de erfgoedsector. Een van de belangrijkste doelen van The Future is Heritage was dan ook om hier aandacht voor te vragen bij de Europese politici en CEO’s die aanwezig waren bij het European Policy Debate op vrijdag 22 juni 2018. Dit werd succesvol gedaan door drie deelnemers van The Future is Heritage, die nadat de aftermovie (zie hierboven) was vertoond, de behangrol met het convenant dat werd opgesteld tijdens het programma uitrolden.

Het convenant, waarop de deelnemers hun wensen voor de erfgoedsector tussen nu en tien jaar creatief hadden weergegeven, was op donderdag 21 juni ondertekent door gedeputeerde Henri Swinkels. Hij vertegenwoordigde daarbij de gedeputeerden van de provincies Overijssel en Gelderland, met wie hij het initiatief had genomen voor het organiseren van The Future is Heritage.

Wil je meer lezen over The Future is Heritage? Een aantal deelnemers schreven over hun ervaringen. Lees ze hieronder: 

Annouk Brebels, Mooss
Emma Goossens, Erfgoed Gelderland
Hadewijch Zwart, Erfgoed Gelderland
Floor Vierenhalm, Dutch Culture
Susanne Verburg, Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland
Jesper de Raad, Erfgoedbènde 

Heb je vragen, meld je dan bij Anne-Wil Maris of Francisca Priem, via info@erfgoedbrabant.nl

Foto: Nederlandse Ambassade in Berlijn, H.C. Krass Fotografie


Verantwoordelijke medewerker(s)
Anne-Wil Maris
Anne-Wil Maris
Projectleider
Bekijk profiel
Francisca Priem
Francisca Priem
Projectmedewerker en Coördinator Erfgoedbènde
Bekijk profiel
 
©2018 Erfgoed Brabant