Erfgoedontmoeting: Erfgoed van iedereen?!

De jaarlijkse Erfgoedontmoeting is het moment voor het Brabantse erfgoedveld om elkaar te inspireren, elkaar te ontmoeten en samen de balans op te maken

Op 18 november 2021 organiseert Erfgoed Brabant de Erfgoedontmoeting. De jaarlijkse Erfgoedontmoeting is een dag vol kennis, inspiratie en ontmoeting voor iedereen die werkt met erfgoed. 

Dit jaar gaan we met elkaar in gesprek over de thema's diversiteit, toegankelijkheid en inclusie in relatie tot het erfgoedveld. Naast plenaire momenten, inspiratiesessies en informele ontmoetingsmomenten, worden tijdens de Erfgoedontmoeting de winnaars van de erfgoedprijzen Brabants Lof & Brabantse BeLofte bekendgemaakt. Klik hier voor meer informatie over Brabants Lof & Brabantse BeLofte. 

Praktische informatie

Tekst loopt door onder foto.

Erfgoed Brabant en diversiteit, toegankelijkheid en inclusie

In 2020 is Erfgoed Brabant actief aan de slag gegaan met de thema's diversiteit, toegankelijkheid en inclusie. Erfgoed Brabant heeft het werken met deze thema's opgedeeld in drie lijnen: 

  • Een wederzijdse uitwisseling van kennis en ervaringen met andere (erfgoed)instellingen.
  • Het interne traject van Erfgoed Brabant, getiteld Traject ID.
  • De verschillende (samenwerkings)projecten van Erfgoed Brabant die oog hebben voor diversiteit, toegankelijkheid en inclusie. 

Het thema van de Erfgoedontmoeting: Erfgoed voor iedereen?! sluit aan op dit traject. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden van Erfgoed Brabant rondom diversiteit, toegankelijkheid en inclusie. 

 

 


Verantwoordelijke medewerker(s)
Dieuwertje de Nigtere
Dieuwertje de Nigtere
Projectleider
Bekijk profiel
Heleen Regenspurg
Heleen Regenspurg
Redactie Erfgoed Brabant Academie / Netwerk
Bekijk profiel
Doret Eeken
Doret Eeken
Projectmedewerker
Bekijk profiel
Josewine Hubers
Josewine Hubers
Secretariaat
Bekijk profiel
Kenmerken
Thema:
actualiteit
Doelgroep:
erfgoedveld
Soort:
evenement