De Erfgoedontmoeting

Dé jaarlijkse netwerkbijeenkomst om samen te bouwen aan de toekomst van het Brabantse verleden.

Doe 'ns sociaal! Erfgoed voor een mooiere samenleving

5 oktober 2017

Op 5 oktober 2017 vond de Erfgoedontmoeting plaats, met aansluitend de feestelijke uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Het thema van de ontmoeting was ‘Doe 'ns sociaal - Erfgoed voor een mooiere samenleving’. Tijdens de Erfgoedontmoeting onderzochten we samen de sociale kant van erfgoed: hoe kun je erfgoed inzetten voor een mooiere samenleving en hoe bereik je dat meer mensen kunnen meedoen aan en genieten van erfgoed? En hoe kun je daarbij samenwerken met nieuwe partners binnen én buiten het erfgoedveld?

We waren te gast in het Duvelhok, een in 2016 herbestemd monument van de Tilburgse textielindustrie. Karin Bruers, initiatiefneemster van Social Sofa en Social Salon, vertelde over sociaal ondernemen op deze mooie erfgoedlocatie. Gastspreker Bart de Nil (FARO) inspireerde met een aantal praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen, waarbij erfgoed wordt ingezet als middel om gezondheid en welzijn te verbeteren. In de middag gingen we aan de slag in diverse werksessies.

De Erfgoedontmoeting
De jaarlijkse Erfgoedontmoeting is het moment voor het Brabantse erfgoedveld om elkaar te inspireren en te ontmoeten en om samen de balans op te maken. De doelstellingen van de Erfgoedontmoeting zijn:

  • Kennis maken, verdiepen en uitwisselen
  • Elkaar inspireren
  • Actualiteit benoemen en aanscherpen
  • Input ophalen voor toekomstig beleid
  • Ontmoeten en netwerken

De Erfgoedontmoeting staat altijd in het teken van een actueel erfgoedonderwerp. Binnen de invulling van het programma streven we naar een goede balans tussen een stevige inhoud en een aantal meer onvoorspelbare invalshoeken. Ook gaan we met elkaar actief aan de slag en is er ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

 

 

 


Verantwoordelijke medewerker(s)
Anne-Wil Maris
Anne-Wil Maris
Projectleider
Bekijk profiel
Doret Eeken
Doret Eeken
Projectmedewerker
Bekijk profiel
Dieuwertje de Nigtere
Dieuwertje de Nigtere
Projectmedewerker
Bekijk profiel
Kenmerken
Thema:
actualiteit
Doelgroep:
erfgoedveld
Soort:
evenement
 
©2017 Erfgoed Brabant