De Erfgoedontmoeting

Dé jaarlijkse netwerkbijeenkomst om samen te bouwen aan de toekomst van het Brabantse verleden.
20 september in Mezz Breda

Wat verbeeld je je wel?
De verbeeldingskracht van erfgoed

 

We kijken terug op een geslaagde Erfgoedontmoeting op 20 september in Mezz Breda! Lees hier het magazine met de opbrengsten van de Erfgoedontmoeting, met als thema de verbeeldingskracht van erfgoed.


Erfgoed spreekt tot de verbeelding. Het verleden van Brabant is zichtbaar en beleefbaar in erfgoed in al zijn vormen. Erfgoed geeft identiteit aan onze leefomgeving, maakt trots, inspireert en trekt mensen aan. Het kan zichtbaar maken wat er niet meer is, maar ook wat er nog niet is: als inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen. Is dit genoeg, of moeten we het erfgoed van Brabant een handje helpen om nóg meer tot de verbeelding te spreken, zodat steeds meer mensen er door geïnspireerd raken? Welke rol kunnen designers, (podium)kunstenaars en vertellers daarbij spelen? En hoe kunnen erfgoedwerkers hiermee aan de slag gaan?

In het ochtendprogramma verkennen we de verbeeldingskracht van erfgoed samen met verschillende gasten. Keynote spreker is social designer Rocco Verdult: hij geeft zijn visie op werken met de verbeeldingskracht van erfgoed. Hoe vertel je het verhaal achter erfgoed op een onvergetelijke manier? Welke rol hebben ontwerpers daarbij?

In de middag gaan we, na een korte rondleiding langs een aantal Blind Walls, zelf aan de slag met de verbeelding van erfgoed in verschillende werksessies

Bekijk hier het volledige programma

De Erfgoedontmoeting
De jaarlijkse Erfgoedontmoeting is het moment voor het Brabantse erfgoedveld om elkaar te inspireren en te ontmoeten en om samen de balans op te maken. De doelstellingen van de Erfgoedontmoeting zijn:

  • Kennis maken, verdiepen en uitwisselen
  • Elkaar inspireren
  • Actualiteit benoemen en aanscherpen
  • Input ophalen voor toekomstig beleid
  • Ontmoeten en netwerken

De Erfgoedontmoeting staat altijd in het teken van een actueel erfgoedonderwerp. Binnen de invulling van het programma streven we naar een goede balans tussen een stevige inhoud en een aantal meer onvoorspelbare invalshoeken. Ook gaan we met elkaar actief aan de slag en is er ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

 

 

 

©2019 Erfgoed Brabant