Begeleiding van scholen

De eerste stap in het traject
Alle scholen die meedoen aan De Cultuur Loper hebben een intakegesprek en een assessment gedaan. Daaruit komt een heleboel waardevolle informatie naar voren. Bijvoorbeeld of je als school een breed palet aan cultuureducatie wilt aanbieden aan je leerlingen of dat je liever de diepte in gaat in een discipline. 

De diepte in met erfgoed
Bij een aantal scholen kwam uit het intakegesprek en het assessment naar voren dat ze meer willen doen met erfgoededucatie. Erfgoed Brabant begeleidt deze scholen. Zij krijgen een coach van Erfgoed Brabant die enerzijds het traject van de Cultuur Loper samen met de school en de intermediair doorloopt en tegelijkertijd invulling kan geven aan de behoeften van de school op het gebied van erfgoededucatie. 

Intensieve begeleiding
Dat kan op allerlei manieren, afhankelijk van de wensen van de school. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van een investeringsaanvraag tussen de school en een erfgoedinstelling in de omgeving, het ondersteunen van de ICC'er bij het kiezen van activiteiten of door het geven van trainingen en scholing aan het team van docenten. De coaches van Erfgoed Brabant zijn zo door de jaren heen bekende gezichten geworden op deze scholen. 

Bekijk hieronder een filmpje over de Cultuur Loper op een van onze erfgoedscholen: BS Sint Petrus in Boxtel

En een filmpje over de erfgoedweek op BS de Torenschouw in Oosterhout.

Naar Deskundigheidsbevordering voor leerkrachten >

©2018 Erfgoed Brabant