De Canon van Lammers

In de tiendelige tv-serie "De Canon van Lammers" gaat acteur Frank Lammers op zoek naar wat de Brabantse geschiedenis zo bijzonder maakt

Tv-serie

De eigenzinnige acteur Frank Lammers rijdt in zijn oude rammelbak door het Brabantse land én door het Brabantse verleden. Hij bezoekt plaatsen waar de grond trilt van de geschiedenis en ontmoet ter plekke bijzondere personen die hem meer vertellen over de unieke historie van Brabant. Het resultaat van Franks speurtocht door de Brabantse geschiedenis is vervat in deze tv-serie van tien gevarieerde afleveringen, die u samen ‘het Verhaal van Brabant’ vertellen.

Bekijk alle afleveringen van "De Canon van Lammers" op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant.  

Boek "Blikken op Brabant"

Het boek "Blikken op Brabant", in 2012 door Erfgoed Brabant uitgegeven, doet in "De Canon van Lammers" dienst als een unieke wegwijzer, die Frank door de provincie én door het verleden leidt. Klik hier voor meer informatie over het boek "Blikken op Brabant". 

Speciaal voor het onderwijs zijn de losse items uit de serie terug te vinden op de website Regiocanons. Deze items kunt u gebruiken als regionale aanvulling op de geschiedenisles. Bij een aantal items is lesmateriaal ontwikkeld voor groep 7/8 en klas 1/2. Klik hier om naar de website Regiocanons te gaan.

"De Canon van Lammers" is in 2013 en 2014 door Erfgoed Brabant ontwikkeld in samenwerking met Omroep Brabant. Als uitvoerend producent traden de Cutjongens op. Deze tv-serie is mede tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.


Verantwoordelijke medewerker(s)
Tera Uijtdewilligen
Tera Uijtdewilligen
Projectleider
Bekijk profiel
Kenmerken
Thema:
canon
Doelgroep:
algemeen publiek, onderwijs
Soort:
tv-programma
 
Onderdeel van:
Erfgoed Academie Brabant
BrabantCloud
Cultuureducatie met Kwaliteit