Editie 2017

Blind Walls Gallery wint de Brabantse Erfgoedprijs 2017

Na een periode van een half jaar is de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 op 5 oktober bekend gemaakt in het Duvelhok te Tilburg. Uit 72 inzendingen is Blind Walls Gallery verkozen tot de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2017.

Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur en juryvoorzitter van de Brabantse Erfgoedprijs 2017, overhandigde de prijsbestaande uit €10.000,- ter investering van de ontwikkeling van het project en een begeleidingstraject van Erfgoed Brabant. Het project Blind Walls Gallery werkt aan een nieuw stadsgezicht voor Breda. Dit doen zij met muurschilderingen die zijn gebaseerd op de rijke historie van de stad. Met een website, applicatie en rondleidingen kan iedereen de 60 gerealiseerde muurschilderingen door heel Breda bewonderen.

Uit de 72 projecten werden uiteindelijk drie projecten genomineerd door de jury, waarna het publiek de beslissende stem kon uitbrengen. In totaal werd er 4191 keer gestemd door het publiek. Daarvan gingen maar liefst 1698 stemmen naar Blind Walls Gallery.


Winnaar Brabantse Erfgoedprijs 2017 neemt de prijs in ontvangst.

De Brabantse Erfgoedprijs komt tot stand door samenwerking van Erfgoed Brabant met de Provincie Noord-Brabant.

 

 

 

 

Bewaren