Dit organiseerde Erfgoed Brabant op de Dutch Design Week 2015

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat erfgoed is? En wie bepaalt dat? Vragen die aan de basis staan van innovatie in erfgoed. Daarom organiseerden wij in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant tijdens de Dutch Design Week een programma waarin deze vragen op speelse wijze werden gesteld. Aan publiek. Aan professionals. En aan die beide groepen tegelijk. Een programma waarin de bijdrage van u, de hoeder van Brabants erfgoed, cruciaal was. Hieronder vindt u een foto-impressie van de diverse activiteiten. Wilt u meer foto's van de Brabantse Erfgoedprijs op de Dutch Design week zien, klik dan hier.

Pop Up Museum (20 t/m 22 oktober 2015)
Het publiek van de Dutch Design Week werd in het Pop Up Museum uitgenodigd om het erfgoed van de toekomst te bewonderen en te adopteren en om museumstukken te doneren. Twee bijzondere conservatoren hielpen daarbij.

Erfgoedhack (20 oktober 2015)
Erfgoedprofessionals, designers, kunstenaars, beleidsmakers en heemkundigen hackten erfgoed - de Brabantse koffietafel en een kerkgebouw - onder toeziend oog van het publiek. De hacksessies werden begeleid door Florian de Visser en de Smaakerij. Het resultaat werd gepresenteerd tijdens het Café van de Zachte G op 24 oktober.

Me & My Handbag 21 oktober
De handtas als onontgonnen bron van cultureel erfgoed voor de toekomst. Een team bijzondere archeologen onderzocht de handtas van het publiek tijdens de Dutch Design Week en zette mensen aan het denken over de inhoud van hun handtas: wat zegt deze over ons en de tijd waarin wij leven?

#Eigeke (22 oktober 2015)
Erfgoed Brabant nodigde Brabanders in en buiten de provincie én bezoekers van de Dutch Design Week uit om een 'Eigeke' - goed Brabants voor selfie - te maken met hun persoonlijke erfgoed. Deze werden massaal gepost op Twitter. In de middag was er ook gelegenheid om 360 graden Eigekes te maken.

Bezoekers van het Pop Up Museum maken en delen 'Eigekes' met hun Brabants erfgoed. Ook 360 graden!

Café van de zachte G (24 oktober 2015)
Voorafgaand aan de Award Ceremony konden genodigden borrelen, netwerken en inhoudelijk happen in het Café van de zachte G. Gastheer Patrick Timmermans sprak met verschillende tafelgasten over het schuurvlak tussen persoonlijk erfgoed en geïnstitutionaliseerd erfgoed. Met als speciale tafelgast Herman Pleij.

 

Bekijk meer foto's van het Café met de Zachte G

Award Ceremony (24 oktober 2015)
Meike de Jong presenteerde een gevarieerd programma met onder andere de resultaten van de Erfgoedhack en interviews met de genomineerden, dit alles gelardeerd met bijzondere muzikale en theatrale acts. Na maanden van spanning werd de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2015 bekend gemaakt: Popmonument uit Bergen op Zoom.

       

 Bekijk meer foto's van de Award Ceremony

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2020 Erfgoed Brabant