Dag van de Brabantse Volkscultuur 2016

Op zaterdag 15 oktober 2016 vond in de Van Goghkerk in Etten-Leur de Dag van de Brabantse Volkscultuur plaats. Het thema was Brabant in de sixties, met aandacht voor allerlei veranderingen in dit decennium.   

Meer dan welk decennium uit de twintigste eeuw spreken de jaren zestig nog altijd tot onze verbeelding: onze muzieksmaak, kleding, haardracht, maar ook onze houding ten opzichte van geloof, gezag en seksualiteit veranderden ingrijpend. Behalve het denken en het dagelijks leven ging ook onze leefomgeving op de schop: dit was de tijd van rigoureuze ingrepen in het landschap en de 'modernisering' van het stadsbeeld.

De jeugd van een halve eeuw geleden is of gaat nu met pensioen. Hoe kijken wij terug op die tijd? Wat gebeurde er nu eigenlijk waarvan we nu zeggen dat het grensverleggend was? Hoe zagen Brabant en Brabanders er toen uit? Hoe reageerden zij op alle veranderingen? Gingen ze erin mee of niet? Vier sprekers, volop beelden en een kennismaking met het Etten-Leur van de jaren zestig gaven op de Dag van de Brabantse Volkscultuur een indruk van dit grensverleggende decennium.

Klik hier voor het programma van de Dag van de Brabantse Volkscultuur 2016.