Verhalen verzamelen

In 2017 en het voorjaar van 2018 zijn er door Erfgoed Brabant 15 succesvolle regiobijeenkomsten gehouden door heel Brabant. Tijdens deze regiobijeenkomsten kregen aanwezigen de mogelijkheid om een eigen persoonlijk verhaal over de Tweede Wereldoorlog te vertellen aan de medewerkers van Erfgoed Brabant. Zij hebben deze verhalen uitgewerkt tot een groot intern overzicht van maar liefst meer dan 600 verhalen. Uit deze opgehaalde persoonlijke verhalen zijn er 75 verhalen geselecteerd. Deze verhalen gaan dienen als etalageverhalen tijdens de 75-jarige bevrijding van Brabant in 2019 en 2020.


75 etalageverhalen
De 75 verhalen zijn geselecteerd op basis van Crossroads-elementen. Dit wil zeggen dat een verhaal aan bepaalde criteria moet voldoen. Het is niet alleen van belang dat een verhaal zo compleet mogelijk is, ook de verbondenheid met thematiek en een locatie is essentieel. Ieder verhaal bevat een levensveranderend moment, waarin een keerpunt zichtbaar is dat de levens van mensen heeft veranderd. Hierbij is het belangrijk dat de emoties van die mensen worden overgebracht tijdens het vertellen van het verhaal. De mensen die het verhaal horen, lezen of zien kunnen zich identificeren met de hoofdpersonen in het verhaal. Al deze aspecten maken het een authentiek verhaal, dat door gebruik van de techniek storytelling, op een zo krachtig mogelijke manier kan worden verteld aan het publiek.


Doe mee!
Heeft u nog een verhaal waarvan u vindt dat dat niet mag ontbreken? Of wilt u dat uw verhaal wordt vastgelegd voor de generaties van na de Tweede Wereldoorlog? Lever dan hier uw verhaal aan. Voor meer informatie betreft de richtlijnen van het aanleveren van een verhaal, kunt u aan de rechterzijde op het keuzemenu klikken. Wilt u liever contact op nemen met een van de projectmedewerkers van Erfgoed Brabant, mail dan naar crossroadsbrabant@erfgoedbrabant.nl of bel naar +31 (0)73 - 615 62 62.


Verantwoordelijke medewerker(s)
Anne-Wil Maris
Anne-Wil Maris
Projectleider
Bekijk profiel
 
Onderdeel van:
Crossroads
©2019 Erfgoed Brabant