Crossroads in Brabant

Life changing stories 1940 - 1945.

Bij Crossroads Brabant draait het om mensen en hun verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Crossroads vertelt verhalen vanuit een persoonlijk perspectief. Verhalen vertellen is iets anders dan het overbrengen van feitelijke informatie. Met verhalen kun je mensen boeien. Het zijn deze menselijke verhalen die het oorlogserfgoed beleefbaar en zichtbaar maken, in het heden en in de toekomst.


Bij Crossroads Brabant zijn we op zoek naar verhalen van mensen over levensveranderende gebeurtenissen, ingrijpende keerpunten of keuzemomenten die de levens van mensen voorgoed veranderden. Samen met u maken we de plekken van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant beleefbaar.

Canon van 75 verhalen
We gaan een canon maken van 75 verhalen voor de herdenking van 75 jaar bevrijding van (een groot deel van) de provincie Noord-Brabant in 2019.

Verhalen duurzaam bewaren en koppelen
We gaan een prachtige, rijke verzameling maken van verhalen en die koppelen aan de objecten en de plekken waar geschiedenis geschreven is.

Noord-Brabant is uniek omdat vrijwel alle thema’s van WOII - van mobilisatie tot wederopbouw - in de provincie hebben plaatsgevonden. Hierdoor beschikt Noord-Brabant vandaag de dag over een grote verscheidenheid aan authentieke WOII-erfgoedlocaties die ieder unieke oorlogsverhalen te vertellen hebben.

DEEL OOK UW VERHAAL


Verantwoordelijke medewerker(s)
Anne-Wil Maris
Anne-Wil Maris
Projectleider
Bekijk profiel
Heleen Regenspurg
Heleen Regenspurg
Medewerker Digitalisering
Bekijk profiel
Monika Lechner
Monika Lechner
Medewerker Digitalisering
Bekijk profiel
 
Onderdeel van:
Crossroads
©2018 Erfgoed Brabant