Crossroads in Brabant

Life changing stories 1940 - 1945.

Bij Crossroads Brabant 40|45 draait het om mensen en hun persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Elk verhaal wordt verteld vanuit een persoonlijk perspectief. We hopen hiermee mensen te raken en het oorlogserfgoed beleefbaar en zichtbaar te maken, voor heden en in de toekomst.

Voor het project zijn we op zoek naar verhalen van mensen over levensveranderende gebeurtenissen, ingrijpende keerpunten of keuzemomenten op plaatsen die de levens van mensen voorgoed veranderden. Samen met u vertellen we de verhalen van de plekken in de Brabantse geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

De provincie Noord-Brabant is een unieke locatie, omdat vrijwel alle thema’s van de Tweede Wereldoorlog – van mobilisatie tot wederopbouw – hier hebben plaatsgevonden. Vandaag de dag beschikt Noord-Brabant over een grote verscheidenheid aan authentieke WOII-erfgoedlocaties, die ieder unieke oorlogsverhalen vertellen.Canon van 75 verhalen
Vanuit het huidige bestand van meer dan 600 opgehaalde persoonlijke verhalen is er door de inhoudelijke raad, bestaande uit historici en professor storytelling & experience, een selectie gemaakt van 75 verhalen. Deze selectie verteld samen het verhaal van Noord-Brabant tijdens de Tweede Wereldoorlog en staat centraal tijdens de 75-jarige bevrijding in 2019 en 2020.

LEES HIER DE 75 VERHALEN

Verhalen duurzaam bewaren en koppelen

De persoonlijke verhalen zijn uitgegroeid tot een prachtige, rijke verzameling, die allen een plek krijgen op de website van brabantserfgoed.nl. Graag nodigen wij u uit om ook uw persoonlijke verhaal met ons te delen, zodat uw verhaal duurzaam kan worden opgeslagen en beschikbaar blijft voor naoorlogse generaties.

DEEL OOK UW VERHAAL


Verantwoordelijke medewerker(s)
Anne-Wil Maris
Anne-Wil Maris
Projectleider
Bekijk profiel
Marlon van den Bergh
Marlon van den Bergh
Projectmedewerker
Bekijk profiel
 
Onderdeel van:
Crossroads
©2018 Erfgoed Brabant