Brabants Erfgoed in Cijfers

Wat erfgoed is, dat bepalen wij allemaal samen. Alle overblijfselen uit het verleden die mensen belangrijk genoeg vinden om te bewaren vormen samen ons erfgoed. Erfgoed bestaat dan ook in alle vormen en maten. Bijvoorbeeld een bijzonder object zoals een oud boek, een oud gebouw of een landschap. Maar ook tradities, oude stadskernen of verhalen kunnen erfgoed zijn. Veel mensen hebben geen goed zicht op de grootte of diversiteit van het Brabantse erfgoed. De infographics 'Brabants Erfgoed in Cijfers' bieden dat overzicht.  

Erfgoed Brabant geeft in de infographic speciale aandacht aan de Brabantse cijfers. Het landelijke perspectief wordt geboden door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed RCE) en door het Landelijk Contact van Museumconsulenten (LCM). 

Het RCE presenteert in de Erfgoedmonitor feiten en cijfers over het erfgoed in Nederland. Het biedt inzicht in de ontwikkeling en staat van het erfgoed in Nederland, waarbij ook aandacht is voor immaterieel en mobiel erfgoed. Klik hier om naar de Erfgoedmonitor te gaan.

Het LCM is het samenwerkingsverband van de museumconsulenten in Nederland. Zij bieden ondersteuning van musea aan, met als doel kwaliteitsverbetering en vergroting van het publieksbereik. In dit verband heeft het LCM op hun website informatie bij elkaar gezet over het beheren van een museum, van beleidsinformatie tot aan conserveren en beheren. Klik hier om de website van het Landelijk Contact van Museumconsulenten te bezoeken.