Brabant goed vertegenwoordigd onder de genomineerden voor erfgoedvrijwilligersprijs 2020

- 27 oktober 2020

Brabant is goed vertegenwoordigd onder de genomineerden voor erfgoedvrijwilligersprijs 2020. Zowel de Erfgoedbènde, als het vrijwilligersteam van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer dingen mee naar deze prijs.

De Erfgoedbènde is het onafhankelijke jongerenpanel van Erfgoed Brabant. De Erfgoedbènde is in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan hoe jongere generaties denken over erfgoed en hoe je jongeren kunt betrekken bij erfgoed. Zij willen laten zien dat erfgoed iets is dat mensen van alle leeftijden aangaat, en willen een breed publiek voor erfgoed enthousiasmeren. Om dit te bereiken hebben de jongeren van Erfgoedbènde een adviserende rol bij Erfgoed Brabant en andere Brabantse erfgoedinstellingen. Ze geven onder andere advies over het ontsluiten van erfgoed en het betrekken van verschillende doelgroepen. Daarnaast organiseren zij ook zelf activiteiten om de interesse voor erfgoed aan te wakkeren.

Het vrijwilligersteam van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (verkort SLaBox) zet zich al sinds 2009 in weer en wind in voor de ontwikkeling en het beheer van het unieke Maasheggen Unesco MAB landschap. Zij spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling en het behoud van heggen en het ambacht van heggenvlechten met workshops, bedrijfswerkdagen, excursies door het gebied en het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten.

Breng uiterlijk 20 november uw stem uit op uw favoriete vrijwilligersteam. Kijk voor meer informatie op https://www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/