'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's' Kies de foto die u raakt

- 2 april 2020

In aanloop naar 4 en 5 mei, was dit het moment geweest om extra stil te staan bij de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en de vrijheid waarmee we al 75 jaar gezegend zijn. Echter vanwege het coronavirus kunnen veel fysieke activiteiten rondom '75 jaar vrijheid’ niet doorgaan.

Het project
@In100foto's van het NIOD wil het er niet bij laten zitten en heeft uw hulp nodig om de Tweede Wereldoorlog ook dit jaar samen te herinneren. 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s' heeft 650 verdrietige, innemende, bijzondere of mysterieuze foto's verzameld op haar website en stelt u de vraag om uit deze selectie een foto te kiezen die u het meest raakt. Eenmaal gevonden, vraagt @In100foto's u om een filmpje van uzelf op te nemen en uit te leggen waarom u de foto gekozen hebt. Een aantal BN'ers ging u al voor, zoals Staatssecretaris Blokhuis en presentator Jamie Trenité.

Hoe werkt het

  1. Blader door alle Tweede Wereldoorlogfoto's op de site in100fotos.nl.
  2. Kies de foto die u het meest aanspreekt.
  3. Neem een filmpje op van 1 minuut op uw mobiele telefoon of camera waarin u uw 'favoriete' foto laat zien en uitlegt waarom de foto u het meest aanspreekt. Download hier de instructie. 
  4. Deel u filmpje met Laurien Vastenhout van het NIOD via l.vastenhout@niod.knaw.nl

Voor een betere indruk, bekijk hier de demo van Jamie Trenité. 

@In100foto's zal uw filmpje bewerken door de door u gekozen foto erin te monteren en deze vervolgens te delen via haar online kanalen. Ook u krijgt de bewerkte video toegestuurd, zodat u uw filmpje via uw eigen kanalen kunt verspreiden.