Aandacht voor STILLLEVEN in magazine Linda

- 5 mei 2020

Helaas kon de tentoonstelling STILLLeven in de LocHal vanwege de coronacrisis niet bezocht worden, maar mogelijk komt daar verandering in. De tentoonstelling is verlengd t/m oktober 2020. Zodra de maatregelen het toelaten, gaat de expositie open. Tot die tijd kunt u van de tentoonstelling genieten in het artikel van magazine Linda. Studio Rocco Verdult maakte 75 maquettes naar aanleiding van de 75 persoonlijke verhalen in het boek 'Brabant, brug naar vrijheid'.

Uit het artikel: 

Verdults kunstproject is een verlengstuk van Brabant Remembers, een provinciebreed cultureel programma gebaseerd op persoonlijke oorlogsverhalen. Voor elk jaar dat we bevrijd zijn, is er een verhaal. 75 in totaal dus. Verdult pakte uit elk verhaal een scène die hij vervolgens namaakte in een maquette. Elke maquette kostte tussen de 50 en 80 werkuren. Verdult en zijn team zijn in totaal zo’n twee jaar met het project bezig geweest.

De verhalen gaan zowel over mannen als vrouwen, maar bij die van de vrouwen viel Verdult iets op: “De daden van vrouwen waren veel subtieler”, legt hij uit. In tegenstelling tot de mannen die meer op de barricade stonden. “Ik was erg onder de indruk van de manier waarop deze vrouwen een stille kracht waren tijdens de oorlog.”

Het hele artikel lees je hier

maquette-STILLLEVEN - Anna Voets BERNHEZE- Studio Rocco Verdult
Anna stapt op de streekbus om te controleren of deze lijn eigenlijk wel veilig is voor haar onderduikers.