Wie wint de Brabantse Erfgoedprijs 2019?

- 4 november 2019

Aanstaande donderdag 7 november vindt de uitreiking plaats van de Brabantse Erfgoedprijs 2019 in DePetrus in Vught. De Brabantse Erfgoedprijs is een tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor projecten die op een creatieve en onderscheidende manier omgaan met Brabants erfgoed. De prijs bestaat uit een geldprijs van € 10.000,- en een begeleidingstraject van een jaar om het winnende project een extra impuls te geven.

Drie projecten dingen mee
Na een stevig juryproces zijn er nog drie projecten over: Hop van Altena, het HomeComputerMuseum en Herbeleving schijnvliegveld De Kiek. Hop van Altena wil de nieuwe gemeente Altena profileren als hèt hopeiland waar je de historische hopteelt kan beleven. In het HomeComputerMuseum kun je een interactieve, nostalgische tijdreis maken middels homecomputers en Herbeleving schijnvliegveld De Kiek wil het bijzondere verhaal van het schijnvliegveld uit de Tweede Wereldoorlog zichtbaar en beleefbaar maken. Publieksstemmen hebben de uiteindelijk winnaar bepaald. Aanstaande donderdag maakt gedeputeerde Marianne van der Sloot de winnaar bekend tijdens de feestelijke award ceremony in DePetrus in Vught.

Winnaars vorige edities
De Brabantse Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Blind Walls Gallery won de prijs in 2017. Zij haalden internationale kunstenaars naar Breda om muurschilderingen te maken in de openbare ruimte, geïnspireerd op Bredase verhalen. In 2015 ging de prijs naar Popmonument. In dit project vertolkten talentvolle popacts de verhalen van monumentale erfgoedlocaties in Bergen op Zoom. In 2013 won Hip Ambacht uit Breda de Brabantse Erfgoedprijs. Zij gaven bedreigde ambachten een nieuwe toekomst door het overbrengen van kennis en vaardigheden tussen ouderen en jongeren.

Lees hier alles over de Brabantse Erfgoedprijs.

 

©2020 Erfgoed Brabant