Een vernieuwde Expeditie Heilige Huisjes

- 2 juli 2019

Met trots presenteert Erfgoed Brabant de vernieuwde versie van Expeditie Heilige Huisjes. Dit is een lesproject voor groep 7 en 8 waarbij leerlingen worden gestimuleerd om onderzoek te doen naar religieuze gebouwen en wat deze betekenen in het leven van mensen.

Naast een nieuwe vormgeving is ook de focus van het project aangescherpt: welke betekenis geeft de samenleving aan een heilig huisje en wat betekent het voor de leerling zelf? Leerkrachten die aan de slag gaan met Expeditie Heilige Huisjes kunnen tevens voor hun lessen gebruik maken van een speciale pagina op BrabantsErfgoed.nl. Hierop is meer achtergrondinformatie over de religieuze geschiedenis van Noord-Brabant te vinden.

Aanleiding voor dit lesproject
Dit succesvolle lesproject is in 2008 opgesteld in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed. Tijdens dit jaar werd aandacht gevraagd voor het religieus erfgoed van Nederland. Het lesproject Expeditie Heilige Huisjes werd destijds opgesteld om leerlingen kennis te laten maken met verschillende aspecten van het religieuze erfgoed van Brabant. Na het verstrijken van de jaren vonden wij het tijd om het lesproject aan te scherpen. Wilt u meer weten over het vernieuwe lesproject? Bekijk dan hier het lesmateriaal.

©2020 Erfgoed Brabant