Tweede seizoen Brabantse Helden vanaf deze week op Omroep Brabant te zien

- 3 september 2019

De televisieserie Brabantse Helden krijgt een tweede seizoen! Vanaf 7 september tot en met 12 oktober zal elke zaterdag om 18:00 uur een aflevering te zien zijn op Omroep Brabant. Na de nieuwsuitzending van omroep Brabant zal de aflevering elk uur herhaald worden in de carrousel.

Waar gaat de serie over?
Sommige mensen zijn wereldberoemd in eigen stad of dorp, maar voor de rest van Nederland niet gekend of vergeten. Daar brengt de serie Brabantse Helden verandering in. Presentator Patrick Timmermans (directeur Erfgoed Brabant) zet deze 'grote' bijzondere Brabanders op het voetstuk dat ze verdienen. In afleveringen van ongeveer 15 minuten maakt u kennis met Brabanders die ieder op hun eigen manier wereldberoemd waren of zijn.

Zo kwam u in het eerste seizoen meer te weten over de levensverhalen van onder andere Kolonel Thomas Parker, de befaamde manager van Elvis Presley, die als Andreas Cornelis van Kuijk in Breda werd geboren. Niet alleen Andreas van Kuijk reisde de wereld over ook andere Brabanders zoals Sjef van Dongen, Maria Elselina Versfelt, Martien Coppens en Selim Lemouchi hebben een interessant levensverhaal. Het eerste seizoen van de televisieserie kunt u hier terugkijken.

Nieuw seizoen
Aankomende zaterdag 7 september start het tweede seizoen van Brabantse Helden waarin u weer kennis kunt maken met nieuwe 'bekende' Brabanders. Een van deze Brabantse Helden is Truus Smulders-Beliën, wie de eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland was. Ook is er aandacht voor het verhaal van priester Anselmus Musters uit Ossendrecht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze priester namelijk medeverantwoordelijk voor het redden van duizenden Joden via het Vaticaanse verzetsnetwerk 'Roman Escape Line'.

Brabantse Helden is een tv-serie geproduceerd door Eendracht Films en Erfgoed Brabant voor Omroep Brabant.

©2020 Erfgoed Brabant