Terugblik op de Past:Forward Conferentie, 9-11 september

- 17 september 2019

Vorige week vond van 9-11 september de jongerenconferentie Past:Forward, reflect, rethink, remember plaats in Eindhoven en Waalre. De conferentie was de kick-off van de vele evenementen die in dit bijzondere jaar rondom het thema '75 jaar vrijheid' worden georganiseerd.

Tijdens de Past:Forward conferentie zijn de ruim 50 deelnemers aan de slag gegaan met het vraagstuk hoe we in de toekomst herdenken. De herdenking van Brabantse Gesneuvelden in Waalre op 11 september 2019 werd behandeld als casus, die samen met andere herdenkingen in een bredere Europese context zullen is onderzocht. Hierbij hielden de deelnemers ook rekening met herdenken en herinneren in relatie tot andere conflicten en genocides naast de Tweede Wereldoorlog.

Resultaten
De resultaten van de conferentie werden tijdens de laatste Reflect talkshow en vrijheidsmaaltijd aan Gerdi Verbeet (voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei), Femke Klein (directeur Brabant Remembers), Brabantse burgemeesters en scholieren gepresenteerd. Later die avond werden de resultaten van de jongerenconferentie tijdens de provinciale herdenking in Waalre middels een performance getoond.

Lees de terugblik hier.

©2020 Erfgoed Brabant