Neem alvast een sneak peek in het definitieve programma van de Past:Forward Conferentie

- 2 september 2019

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het programma voor de Past:Forward Conference, die tussen 9 en 11 september plaatsvindt in Eindhoven en Waalre. Het resultaat is een zeer interactief programma, met onder andere presentaties van (jonge) professionals uit binnen- en buitenland en inspirerende werksessies. Op die manier willen we samen (nieuwe) uitgangspunten voor herdenken in de toekomst vaststellen. Kijk alvast hier voor een sneak peek van het definitieve programma.

Highlights
Op maandag trappen we de conferentie af in het Blue Collar Hotel op Strijp S in Eindhoven, met onder andere de theatervoorstelling Nu, dat wat er was. Deze voorstelling werd gespeeld op 4 mei tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam en wordt speciaal voor ons nog eens opgevoerd.

Op dinsdag worden we toegesproken door historicus Karwan Fatah-Black (Universiteit Leiden) en staat het programma vol met presentaties van (jonge) professionals uit binnen- en buitenland. We gebruiken ook de hotelkamers van het Blue Collar Hotel voor het houden van pillow talks, maar de inhoud van de kamers blijft nog even geheim!

Op woensdag vervolgen we de conferentie in het Huis van Waalre, waar we eerst worden toegesproken door social designer Rocco Verdult. Daarna staan er workshops op het programma, waarbij iedere groep aan de slag gaat met een vorm of manier van herdenken.

Gedurende het programma kiest u vaak tussen verschillende sessies, maar we praten u elke dag graag bij tijdens onze talkshow! Hier schuiven elke avond verschillende gasten aan tafel bij Wouter Hinrichs die u iets vertellen over hun werk en hun relatie met herdenken en herinneren.

 

 

©2020 Erfgoed Brabant