Rondleidingen over voormalig SS-terrein in Vught

- 17 juni 2019

Vanaf zondag 7 juli verzorgt Nationaal Monument Kamp Vught elke zondag (t/m 1 september) rondleidingen over het voormalig SS-terrein van kamp Vught. Deelnemers passeren de authentieke gebouwen waarin tijdens de oorlog SS-bewakers werkten en verbleven.

Deze gebouwen liggen nu op het terrein van de Van Brederodekazerne. Normaliter is de kazerne van de Lunettenlaan hierdoor niet toegankelijk voor het publiek. De rondleiding voert langs het voormalige hoofdgebouw van het kamp 'de Kommandantur’, de paardenstallen en de rietgedekte villa van de kampcommandant. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om vanaf het balkon van de commandant uit te kijken over de appèlplaats. In de Kommandantur is de presentatie ‘Van boven af’ te zien over de organisatie en rol van de kampleiding en het personeel. Hierna is een bezoek aan het Geniemuseum mogelijk, dat extra geopend is op zondag in juli en augustus. Dit museum is een bezoek waard voor iedereen die in de geschiedenis van de krijgsmacht en techniek is geïnteresseerd.

Meedoen en aanmelden
Reserveren voor deze rondleiding is noodzakelijk en mogelijk via de website van National Monument Kamp Vught. Deelname is 5 euro (18+) of 3 euro (10 t/m 17) exclusief de entree van het museum. De rondleiding is geschikt vanaf 10 jaar en wordt aangeboden op 7, 14, 21, 28 juli, 4, 11, 18, 25 augustus en 1 september om 12.30 en 13.30 uur. Deze activiteit is helaas niet geschikt voor mindervaliden vanwege de te bezoeken onderdelen op het militaire terrein.

Neem eens een kijkje op de agenda van het Nationaal Monument Kamp Vught voor meer informatie over de rondleidingen én de andere activiteiten.

©2020 Erfgoed Brabant