Nieuwe portrettenserie Goud van Brabant: passie voor erfgoed

- 4 juli 2019

Op dinsdagavond 2 juli werd middels een premièreavond in de Verkadefabriek de start van de nieuwe online portettenserie Goud van Brabant: passie voor erfgoed gevierd. De deelnemers van de serie - de erfgoedwerkers - kregen tijdens deze voorvertoning al een aantal afleveringen te zien.

Premièreavond Goud van Brabant: passie voor erfgoed, 2 juli 2019
Erfgoedwerkers die geportreteerd zijn voor de serie Goud van Brabant: passie voor erfgoed - 2 juli 2019

Waarover gaat de portrettenserie?
Of het nu gaat om het verzamelen van bidprentjes, het redden van een leegstaande kerk of het behoud van je eigen dorpse dialect: overal zetten mensen zich met veel passie in voor de verworvenheden van toen. Erfgoed is mensenwerk. Erfgoedwerkers zijn het ware Goud van Brabant. Om die reden heeft Erfgoed Brabant de opdracht gegeven om deze erfgoedwerkers in beeld te brengen voor de online portrettenserie Goud van Brabant: passie voor erfgoed. In de komende zomermaanden zullen elke week drie nieuwe afleveringen online beschikbaar worden gesteld.

Brabants Erfgoed
Dat deze serie online wordt uitgebracht biedt ons de mogelijkheid om bij elke aflevering de toeschouwer meer informatie te bieden - artikelen, objecten en bibliografieën - over het onderwerp van de aflevering. Dit gaat via onze website Brabants Erfgoed. Brabantserfgoed.nl biedt een podium aan mensen en organisaties die hun erfgoedcollecties en -verhalen willen delen. Op deze website worden deze erfgoedcollecties en -verhalen aan elkaar verbonden. Iedere week zullen op deze website de nieuwe afleveringen gepubliceerd worden.

Omroep Brabant TV
De serie is oorspronkelijk geproduceerd voor online gebruik, maar Omroep Brabant wil het eerste deel van serie op televisie uit te zenden. Tijdens de zomermaanden zullen negen weken lang portretten worden uitgezonden door Omroep Brabant TV. In de maanden juli en augustus wordt elke dinsdag, woensdag en donderdag om 18.19 uur een nieuw portret uitgezonden. Vervolgens elk uur om 19 minuten over het hele uur herhaald tot middernacht. In de nachtprogrammering (tussen middernacht en 7 uur 's ochtend) worden de portretten meerdere malen uitgezonden.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de portretten? De eerste drie afleveringen over erfgoedwerkers Martin-Jan van Mourik, Miranda van Bracht en Jesper de Raad zijn hier te zien.

 

 

©2020 Erfgoed Brabant