Brabantse ouderen met een verhaal van vroeger gezocht voor het tv-programma ‘Goud van Brabant’

- 10 maart 2019

Bent u geboren en/of getogen in Brabant en zit u boordevol verhalen over vroeger? Doet u niets liever dan deze vertellen, wilt u ze graag delen met de rest van Brabant? Én lijkt het u leuk om op tv te komen? Kom dan naar de verhaal ophaaldagen van Goud van Brabant. De eerstvolgende is op 3 april 2019 van 10.00 tot 12.00 uur in het Oorlogsmuseum, Museumpark 1 in Overloon. In de komende dagen volgen er meer data van bijeenkomsten door heel Brabant op www.goudvanbrabant.nl/verhalen.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de ouderen kennismaken met - en hun verhaal vertellen aan - de programmamakers. Hoe anders was het wonen en werken? Hoe zagen vakanties er vroeger uit? Welke rol speelde het geloof of liefde? Hoe werd er gedacht over politiek, klimaat of migratie? Uit deze gesprekken selecteren de programmamakers 24 verhalen die in mei en juni worden opgenomen. Tijdens deze opnames gaan de ouderen over hun verhaal in gesprek met een Junior Reporter (jongeren tussen 11 t/m 15 jaar). Het verhaal van de ouderen vormt het uitgangspunt voor het gesprek. De gesprekken worden door een professionele filmcrew opgenomen, verwerkt tot korte films die allemaal online komen te staan. De beste 10 verhalen zijn dit najaar in het tv-programma bij Omroep Brabant te zien.

Over ‘Goud van Brabant’
‘Goud van Brabant’ brengt erfgoed dichter bij de mensen, want als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen en kun je het hier en nu beter duiden. De makers vragen creatieve talenten van nu om verhalen van vroeger weer tot leven wekken zodat deze niet verloren gaan en mensen hierover met elkaar in gesprek gaan. ‘Goud van Brabant’ wordt in opdracht van de provincie Noord-Brabant en Omroep Brabant uitgevoerd door Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met Erfgoed Brabant. Meer informatie staat op de website goudvanbrabant.nl.

©2020 Erfgoed Brabant