Meer museumbezoek voor Brabantse middelbare scholieren dankzij ‘Museumschatten’

- 25 april 2018

Op 10 april 2018 heeft Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant besloten dat er extra financiering komt om museumbezoek van Brabantse middelbare scholieren te stimuleren. De vergoedingsregeling heet Museumschatten en gaat in met ingang van het aankomend schooljaar (2018 - 2019). Erfgoed Brabant voert de regeling uit.


Onderzoek KPC-groep
Aanleiding voor deze nieuwe regeling is het onderzoek dat KPC-groep in opdracht van Erfgoed Brabant in 2017 heeft uitgevoerd. De belangrijkste conclusie uit dit onderzoek is dat er behoefte is bij scholen voor voortgezet onderwijs aan een vergoeding voor museumbezoek en dat scholen, naast museumentree, de bijdrage in willen zetten voor het vervoer van en naar het museum. Museumschatten voorziet in die behoefte.

Museumschatjes voor het basisonderwijs
Museumschatten is het ‘zusje’ van Museumschatjes. Deze regeling voor de bovenbouw van het basisonderwijs is sinds 2006 een succes. De afgelopen jaren bezochten tienduizenden Brabantse basisscholieren gratis een museum dankzij Museumschatjes. De verwachting is dat Museumschatten net zo’n succes zal zijn. Meer informatie Binnenkort ontvangen alle Brabantse scholen voor voortgezet onderwijs en alle Brabantse musea een brief met daarin meer informatie over de voorwaarden voor deelname en de aanmeldprocedure.

©2019 Erfgoed Brabant