Licht en schaduw in Oosterhout

- 25 juli 2018

Begin juli volgden de vrijwilligers van het Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten in Oosterhout een training over onderzoekend leren. Deze training is onderdeel van het samenwerkingsproject in Oosterhout, waarbij scholen en het museum een rijke leeromgeving voor de leerlingen creëren.

In de tentoonstelling ‘Van Toverlantaarn tot Mobieltje’ zijn verschillende ateliers gemaakt, waar bezoekers (kinderen én volwassenen) kunnen experimenteren met licht en schaduw. Tijdens de training gingen de museumvrijwilligers eerst zelf aan de slag met het ontdekken van de ateliers, daarna reflecteerden ze met workshopleider Annemieke Huisingh (Toeval Gezocht) op wat ze ontdekt hadden en hoe je de ateliers kunt begeleiden. Dat hebben ze de volgende dag meteen in de praktijk gebracht toen groep 7 van Basisschool Menorah en groep 2-3 van de Montessorischool een bezoek brachten aan de ateliers. 

Vanaf zaterdag 7 juli is de tentoonstelling ‘Van Toverlantaarn tot Mobieltje’ te bezoeken, kijk op www.speelgoedmuseum.nl voor meer informatie en openingstijden.

Dit is een project in het kader van De Cultuur Loper, en werd begeleid door intermediair Patrice Matthee en Erfgoed Brabant. Als u meer wilt weten over dit project of over de mogelijkheden om samen met scholen een educatieproject te ontwikkelen, neem dan contact op met Jolijn Rietbergen (jolijnrietbergen@erfgoedbrabant.nl) van Erfgoed Brabant.  

©2019 Erfgoed Brabant