'Goud van Brabant' in race voor Europa Nostra Award

- 15 november 2018

'Goud van Brabant' is ingediend voor de Europa Nostra Awards, dé prijs op het gebied van erfgoed. Gedeputeerde Henri Swinkels overhandigde het dossier gistermiddag persoonlijk bij Europa Nostra. De multimediaproductie Goud van Brabant, een co-productie van Provincie Noord-Brabant, Stichting Nieuwe Helden en Erfgoed Brabant, brengt mensen op een unieke wijze met elkaar in gesprek over het heden, het verleden en de toekomst. Het daagt creatieve mensen uit, van amateur tot professional, om verhalen over vroeger te verbeelden. Niet alleen de grote verhalen van de bestuurlijke of bevochten geschiedenis, ons religieus erfgoed of de innovaties in Brabant, maar juist ook de kleine, persoonlijke verhalen van Brabanders.

 

 

Henri Swinkels overhandigt de inzending voor de Europa Nostra Award aan Elena Bianchi.

De inzending wordt ondersteund door diverse prominenten op het gebied van erfgoed en cultuur. Zo werden aanbevelingsbrieven geschreven door onder anderen Ingrid van Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Susan Lamers (directeur Rijksdienst Cultureel Erfgoed) en Charles de Mooij (directeur Het Noordbrabants Museum).

Maximaal dertig erfgoedprojecten ontvangen een prijs. Hiervan zullen zeven projecten een Grand Prix van 10.000 euro ontvangen. Eén project ontvangt de Public Choice Award. 

Gedeputeerde Henri Swinkels: "We denken dat dit project een goede kans maakt. Het is een prachtige manier om mensen te betrekken bij hun erfgoed. Erfgoed leeft, en is van ons allemaal, en dat zie je echt bij dit project. Van de kleine, persoonlijke verhalen van opa's en oma's en de bekende Brabanders die bijzonder erfgoed bezoeken, tot en met de werkelijk prachtige korte films van Brabantse culturele talenten. Zo brengen we erfgoed van de Brabanders heel dicht bij de Brabanders."

Klik hier voor meer informatie over het project en hier voor meer informatie over Europa Nostra.

©2020 Erfgoed Brabant