Expeditie Tempeliers: beleef en ervaar een stukje Alphense historie

- 5 december 2018

Heeft u altijd al willen weten waar vrijdag de 13e vandaan komt? En wist u dat er een verband is met Alphen? De rol die Alphen in het verleden heeft gespeeld is voor velen onbekend, maar in het alledaagse leven komen we er nog vele facetten van tegen.

Op zaterdag 26 januari wordt de zaal van cultureel centrum Den Heuvel in Alphen omgebouwd tot een “De-Wereld-Draait-Door-achtige setting”. Host Patrick Timmermans neemt zijn gasten en publiek mee op ontdekkingsreis door de tijd: van de vroege middeleeuwen tot het hedendaagse leven. Tijdens deze 'Expeditie Tempeliers' gaat Patrick in gesprek met een hedendaagse Tempelier en met een huidige bewoner van de Prinsenhoef. De orde van de Tempeliers was een Christelijke kruisridderorde en hun commanderij stond op de locatie die we nu kennen als “De Prinsenhoef”. Maar de dag start in het verleden met een interview met Prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar middeleeuwse geschiedenis die afgestudeerd is op de Tempeliers van Alphen. Naast de tafelgesprekken is er ook een demonstratie van middeleeuwse krijgskunst door “De Zwaardkring”. Tussendoor zorgt gelegenheidsband Just For Fun, bestaande uit Alphense muzikanten, voor de muzikale omlijsting. Daarnaast wordt er uiteraard aan de innerlijke mens gedacht.

Na deze interessante en gezellige Expeditie Tempelier ga je naar huis met nieuwe informatie over de rijke historie van Alphen. De ontvangst op zaterdag 26 januari is vanaf 10.15 uur en wordt rond 16.30 uur afgesloten. Kaarten voor deze dag bedragen €20 (inclusief lunch) en kunnen besteld worden op https://www.denheuvel.org/tempeliers. Op deze website  ook het complete programma te vinden.

 

 

©2020 Erfgoed Brabant