Vijf erfgoedpunten voor in de verkiezingprogramma's

- 21 juli 2017

Op 21 maart 2018 vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. De programma's voor deze verkiezingen worden op dit moment geschreven. Het Erfgoedplatform van Kunsten '92 biedt met de hier te openen flyer inspiratie aan gemeenteraadsleden en wethouders om erfgoed prominent in het verkiezingsprogramma op te nemen.

Erfgoed is het visitekaartje van een gemeente, het cement in de samenleving en een economische factor van belang. Welke vijf punten kunnen aankomende en zittende gemeenteraadsleden, wethouders en lokale partijen in de Nederlandse gemeenten meenemen in hun programma en in de campagne?

Onder erfgoed verstaat Kunsten '92 niet alleen monumentale gebouwen, maar ook archieven en collecties, historische landschappen, archeologische terreinen en de verhalen en tradities die we met elkaar doorgeven. En denk bijvoorbeeld ook aan mobiel en digitaal erfgoed. De flyer is op 20 juli aan alle fractievoorzitters van alle partijen in de 300 grootste gemeenten van Nederland en aan alle relevante wethouders verzonden. Kunsten '92 roept erfgoedorganisaties (en andere culturele instellingen) op om met deze punten in de hand op de lokale politiek af te stappen en met hen het gesprek aan te gaan over de waarde van erfgoed en cultuur.

©2019 Erfgoed Brabant