Twee Brabantse musea genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2017

- 30 maart 2017

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, het TextielMuseum in Tilburg en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zijn genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2017. Het museum dat de wedstrijd wint, ontvangt €100.000 voor de realisatie van hun museumdroom. De publieksprijs vindt voor de tiende keer plaats en staat dit jaar in het teken van Design & Mode. Tot en met 30 april 2017 kan het publiek stemmen.

De BankGiro Loterij Museumprijs is dit jaar bestemd voor het museum dat er het beste in slaagt zijn eigen collectie design en/of mode voor een breed publiek te presenteren. De drie genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd. Nu is het aan het publiek om te bepalen wie zich een jaar lang ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én wiens museumdroom in vervulling gaat.

Droom van Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
Timo de Rijk, directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch “Mochten we winnen, willen we het volledige bedrag gebruiken voor een tentoonstelling over Jean Cocteau in 2018. Ons museum heeft een kleine collectie van de Franse multi-kunstenaar. Jean Cocteau was als surrealistisch schilder en tekenaar actief en onder invloed van zijn goede vriend Pablo Picasso ging hij ook werken met keramiek en sieraden. Vooral dit laatste aspect willen we naar voren halen in de tentoonstelling, die we zonder het prijzengeld niet zouden kunnen realiseren.”

Droom van TextielMuseum Tilburg
Errol van de Werdt, directeur TextielMuseum Tilburg: “Als we winnen, gebruiken we het geld om onze toekomstvisie te realiseren: Het museum zijn waar je als bezoeker binnen komt en als maker weg gaat! We hebben de wens het geld te investeren in een weefmachine waarop je als bezoeker een theedoek naar eigen ontwerp kan uitwerken: ‘personal fabrication’.”

Droom van Museum Boijmans Van Beuningen
Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen: “Mochten we de €100.000 winnen, dan besteden we dit bedrag aan een of meerdere aankopen op het gebied van hedendaags design . Het doel wordt nader bepaald als de prijs is gevallen en is geënt op het expositiebeleid van het museum.”

Op donderdag 11 mei 2017 wordt de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2017 bekendgemaakt. Klik hier voor meer informatie.

©2019 Erfgoed Brabant