TextielMuseum in Tilburg ‘Museum van het Jaar 2017’

- 11 mei 2017

Het TextielMuseum uit Tilburg heeft de BankGiro Loterij Museumprijs 2017 in de wacht gesleept. Naast de titel ‘Museum van het Jaar 2017’ ontvangt het TextielMuseum bovendien € 100.000 om zo haar droom, de aanschaf van een weefmachine waarop bezoekers een theedoek naar eigen ontwerp kunnen uitwerken, te mogen realiseren.

In totaal zijn 80.930 stemmen uitgebracht op de drie genomineerde musea. Het TextielMuseum Tilburg haalde ruim 32.000 stemmen binnen en liet daarmee Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch achter zich. Het is de tiende keer dat de BankGiro Loterij Museumprijs uitgereikt wordt. Tweemaal eerder waren Brabantse musea prijswinnaars: het Nationaal Monument Kamp Vught (2016) en het Klok & Peel Museum in Asten (2014)

Op de website van het Textielmuseum laat directeur Errol van de Werdt in een reactie zijn trots blijken: 'De mooiste ervaring van de afgelopen weken is dat ik heb kunnen zien dat mijn mensen zich zonder uitzondering vol overgave hebben ingezet om deze prijs te winnen. We gebruiken het gewonnen bedrag om de bezoeker een totaalbeleving te bieden en onze twee werelden van werkplaats en museum nog beter met elkaar te verbinden: we willen een nieuwe publieksvriendelijke weefmachine aanschaffen, zodat de bezoeker een theedoek naar eigen ontwerp kan maken. Je komt ons museum binnen als bezoeker en gaat er uit als maker!’

Erfgoed Brabant feliciteert het TextielMuseum Tilburg van harte met het behalen van deze eervolle titel!

 

 

©2021 Erfgoed Brabant