Museumschatjes VO: Pius X-College bezoekt Museum Helmond

- 11 september 2017

Binnen de pilot voor Museumschatjes voor het Voortgezet Onderwijs (VO), heeft het Pius X-College op 7 september een bezoek gebracht aan Museum Helmond. 

Donderdag 7 september zijn de 5 vwo-leerlingen CKV van het Pius X-College te Bladel naar Museum Helmond geweest. De leerlingen hebben een overzichtstentoonstelling van de fotograaf Steve McCurry bezocht. Na een rondleiding over de tentoonstelling gingen de leerlingen aan de slag met het maken van opdrachten. 


De leerlingen in het museum.

Onderzoek Museumschatjes voortgezet onderwijs
In navolging van het succes van Museumschatjes in het basisonderwijs, heeft Erfgoed Brabant de opdracht van de provincie gekregen om in dit jaar de behoefte van het voortgezet onderwijs aan een dergelijke regeling te onderzoeken. Samen met KPC groep is er een vragenlijst opgesteld, die 11 september naar alle VO scholen in de provincie is verstuurd. Daarnaast heeft Erfgoed Brabant met vijf VO scholen gesprekken gevoerd, zij gaan bij wijze van pilot dit jaar al gratis naar een aantal Brabantse musea. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

©2019 Erfgoed Brabant