Etnische zakenvrouw 2017 Eveline Wu te gast bij Erasmusfestival Brabant op 13 december

- 8 december 2017

Op 13 december beklimt een keur aan inspirerende gasten het podium in de Bossche Verkadefabriek. Erasmusfestival Brabant sluit met deze avond de elfde editie af: vijf weken lang traden theatermakers, docenten, opiniemakers en kunstenaars in de voetsporen van Erasmus.*) Een waaier aan evenementen bood zoals elk jaar een zeer uiteenlopend publiek de gelegenheid om kritisch en ondogmatisch te (leren) denken.

Het programma is geheel gevormd rond het thema dat professor Michèle Lamont – winnaar van de Erasmusprijs 2017 – belichaamt: Kennis, Macht en Diversiteit. Onder de knipogende titel 't is een vreemdeling zeker? presenteert Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant, deze dynamische avond met special guest Eveline Wu. "De insteek van de avond is Kennis, Krácht en Diversiteit" aldus Timmermans. "Brabant dankt enorm veel aan de juist niet-typische Brabanders!".

Eindhovense Chefkok met Chinese roots
Eind november sleepte Eveline Wu, chefkok en eigenaresse van vier toprestaurants, de titel ‘Etnische Zakenvrouw 2017’ in de wacht. Wu runt onder meer Kreeftenbar, Soho, Mood en Wynwood in Eindhoven. Volgens de vakjury blinkt Wu uit in ‘de waardering van medewerkers in alle functies binnen haar horecabedrijf.' Op 15-jarige leeftijd verhuisde ze vanuit een dorpje op het Chinese platteland naar Eindhoven. De Etnische Zakenvrouwen Awards worden elk jaar uitgereikt aan topondernemers en -managers die met hun indrukwekkende loopbaan een rolmodel en inspiratiebron zijn voor vele opkomende talenten 'uit den vreemde'. Wu is een prachtig boegbeeld voor het Erasmusfestival en de kracht van diversiteit.

Klik hier voor meer informatie over het festival.

 

*) De Erasmusfestival Lezing heeft wegens omstandigheden nog niet plaatsgevonden. Jet Bussemaker zal deze alsnog uitspreken op een nog nader te bepalen datum begin 2018.

©2019 Erfgoed Brabant