Eerste regiobijeenkomst Crossroads een succes

- 13 juli 2017

Crossroads Brabant heeft op 28 juni haar eerste regiobijeenkomst gehad in Eindhoven. Deze bijeenkomst had als doel het ophalen van verhalen rondom de oorlog. Eindhovenaren vertelden over hun oorlogsherinneringen, over de honger en over de angst. Deze bijeenkomst was de start van een reeks bijeenkomsten in Brabant waarbij we op zoek gaan naar verhalen. 

We gaan op zoek naar gebeurtenissen of plekken die een beslissende invloed hadden op het leven van mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Al deze verhalen leiden uiteindelijk tot 75 verhalen verspreid over heel Brabant die het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Brabant gaan vertellen. De overige verhalen gaan niet verloren, alle verhalen die tijdens deze periode opgehaald zijn, worden toegankelijk gemaakt en vastgelegd voor het publiek. Klik hier voor meer informatie over Crossroads Brabant. 

In augustus en september vinden er drie bijeenkomsten plaats en wel in Hooge Mierde, Veghel en Werkendam. Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomsten en hoe u zich kan aanmelden!

©2021 Erfgoed Brabant